Nou Fleur, hij is gelukt hoor!!!
Ik had zoveel oud brood over, zonde om weg te gooien! Dus heb ik er een recept mee verzonnen en wat denk je?!?! Superlekker!!! Dit heb ik ermee gedaan:
-6 - 8 sneetjes oud brood (ik had maisbrood)
-250 ml halfvolle melk
-3 eieren
-80 gram suiker
-1 eetlepel custardpoeder
-2 theelepels kaneel
-2 eetlepels vloeibare boter + extra om de vorm in te vetten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal en vet hem goed dik in. Scheur het brood met korst en al in stukjes. Meng in een kom de melk, de eieren en de suiker. Maak de custard aan met wat melk en roer dit samen met de kaneel en de boter door het melk-ei-mengsel. Roer het brood erdoor en giet het in de oven schaal. Schep nog 2 of 3 theelepeltjes suiker over de schotel en zet hem 45 minuten in de oven. Warm of lauw-warm serveren met bijvoorbeeld:
-3 stuks (zacht) fruit in stukjes (bv peer, banaan en een handje druifjes)
-2 eetlepels creme fraiche
-1 eetlepel honing
-1 theelepel kaneel
Meng de creme fraiche met de honing en kaneel en roer het door het fruit.
Errug lekker, dus genieten maar!!!!
Ik had zoveel oud brood over, zonde om weg te gooien! Dus heb ik er een recept mee verzonnen en wat denk je?!?! Superlekker!!! Dit heb ik ermee gedaan:
-6 - 8 sneetjes oud brood (ik had maisbrood)
-250 ml halfvolle melk
-3 eieren
-80 gram suiker
-1 eetlepel custardpoeder
-2 theelepels kaneel
-2 eetlepels vloeibare boter + extra om de vorm in te vetten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal en vet hem goed dik in. Scheur het brood met korst en al in stukjes. Meng in een kom de melk, de eieren en de suiker. Maak de custard aan met wat melk en roer dit samen met de kaneel en de boter door het melk-ei-mengsel. Roer het brood erdoor en giet het in de oven schaal. Schep nog 2 of 3 theelepeltjes suiker over de schotel en zet hem 45 minuten in de oven. Warm of lauw-warm serveren met bijvoorbeeld:
-3 stuks (zacht) fruit in stukjes (bv peer, banaan en een handje druifjes)
-2 eetlepels creme fraiche
-1 eetlepel honing
-1 theelepel kaneel
Meng de creme fraiche met de honing en kaneel en roer het door het fruit.
Errug lekker, dus genieten maar!!!!
O ja, als je denkt: goh dit is zo lekker, we eten alles met z'n tweeen op... dachten wij gister namelijk ook... bedenk dan dat het brood is en dat dat met een lekkere kop thee erbij uitzet in je maag ;) dus gedurende de avond zit je steeds voller, hahaha! Dus een ideaal toetje voor na een lichte maaltijd.
BeantwoordenVerwijdereneindelijk....ik heb oud brood (omdat het niet lekker smaakt...) en over 40 minuten kan ik gaan kijken of het is gelukt, ben benieuwd.....het wordt onze lunch :)
BeantwoordenVerwijderengroetjes!