Wat je nodig hebt:
1 aubergine
zout,
versgemalen peper
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
10 el olie
3 el pijnboompitten
200 ml tomatenblokjes
12 zwarte olijven
2 el rodewijnazijn
½ el suiker
1 el kappertjes
Wat je gaat doen:
Was en snijd de aubergine in blokjes, bestrooi deze met zout en laat ze ca. 30 min. uitlekken. Hak de ui grof. Snijd de bleekselderij in plakjes en de paprika in stukken.
Verhit 5 el olie en bak de aubergineblokjes lichtbruin. Neem ze uit de pan. Bak in de rest van de olie de ui met de bleekselderij in ca. 4 min. zacht. Voeg de paprika en de pijnboompitten toe en bak deze ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten en 30 ml water toe en laat het mengsel ca. 10 min. zachtjes koken tot het bijna droog is. Roer regelmatig door en bestrooi royaal met peper.
Snijd de olijven in ringetjes. Voeg aan het groentenmengsel de azijn, suiker, kappertjes,aubergineblokjes en olijven toe en bak alles nog ca. 3 min. Serveer de caponata warm of lauwwarm.
1 aubergine
zout,
versgemalen peper
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
10 el olie
3 el pijnboompitten
200 ml tomatenblokjes
12 zwarte olijven
2 el rodewijnazijn
½ el suiker
1 el kappertjes
Wat je gaat doen:
Was en snijd de aubergine in blokjes, bestrooi deze met zout en laat ze ca. 30 min. uitlekken. Hak de ui grof. Snijd de bleekselderij in plakjes en de paprika in stukken.
Verhit 5 el olie en bak de aubergineblokjes lichtbruin. Neem ze uit de pan. Bak in de rest van de olie de ui met de bleekselderij in ca. 4 min. zacht. Voeg de paprika en de pijnboompitten toe en bak deze ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten en 30 ml water toe en laat het mengsel ca. 10 min. zachtjes koken tot het bijna droog is. Roer regelmatig door en bestrooi royaal met peper.
Snijd de olijven in ringetjes. Voeg aan het groentenmengsel de azijn, suiker, kappertjes,aubergineblokjes en olijven toe en bak alles nog ca. 3 min. Serveer de caponata warm of lauwwarm.
Reacties
Een reactie posten