Dan een salade voor de iets gevorderde (ahum) saladema(a)k(st)er. Iets minder simpel dan de vorige dus :P
Ingrediënten voor 2 personen
Salade:
-1 zakje veldsla
-1 bakje kastanje-champignons
-1 rode paprika
-1 potje sperziebonen
- potje zongedroogde tomaten
-1 rode ui
- 2 verse tomaten
- groene olijven
- blokjes fetakaas
Dressing:
- olijfolie
- balsamicoazijn
- vers gemalen peper
- zout
- citroensap
Bereidingswijze:
Champignons in plakjes snijden, rode ui in ringen. Olijfolie in de wok verhitten, rode ui fruiten en de gesneden champignons toevoegen. Kort bakken en peper en zout toevoegen, gas uitdraaien. Paprika in reepjes snijden, verse tomaten in partjes snijden, gedroogde tomaten halveren. Op twee grote borden de gewassen veldsla uitspreiden, hierop het champignon/ui mengsel scheppen. Potje sperziebonen afgieten en over borden verdelen, tomatenpartjes, paprikareepjes en gedroogde tomaten toevoegen. Garneren met groene olijven en blokjes fetakaas. Dressing maken van olijfolie, balsamicoazijn, peper, citroensap en zout en dit druppelsgewijs verdelen over de salades. Verhoudingen van de dressing is altijd een klein beetje gissen, net wat je zelf lekker vindt ;)
Lekker met ciabattabrood!!
Voor meer saladerecepten kijk je hier
Oesterzwammen mag ik wel :-) dus dat komt helemaal goed! Ik wil ze allemaal uitproberen want ze klinken lekker hoor! En ik maar denken dat je alleen de calorierijke toetjes ging plaatsen ;-) Ga vooral door!!
BeantwoordenVerwijderen