Te veel bananen gekocht en tja, wat doe je dan? Dan moet je er toch iets lekkers mee maken, het is zonde om weg te gooien, toch?!
Hier het recept voor 12 grote bananen-walnoten muffins:
375 gram bloem
175 gram suiker
75 gram grofgehakte walnoten
12 gram bakpoeder (ong 3/4 zakje)
snufje zout
4 rijpe bananen
scheutje citroensap
100 ml vloeibare margarine
1 losgeklopt ei
2 eetlepels melk
Doe de droge ingredienten in een grote kom en meng ze door elkaar. Maak er een kuiltje in.
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in (losse papieren vormpjes kan natuurlijk ook).
Prak of pureer de bananen met een klein scheutje citroensap. Meng de margarine, het ei en de melk erdoor. Giet het bananenmengsel in het kuiltje en meng het geheel langzaam met een garde, goed voor de armspieren, want het wordt een stevig beslagje!
Schep het beslag in de vorm en bak het geheel 25 minuten in de oven.
Laat de muffins kort op een rooster afkoelen en dan... smullen maar!!!
Hier het recept voor 12 grote bananen-walnoten muffins:
375 gram bloem
175 gram suiker
75 gram grofgehakte walnoten
12 gram bakpoeder (ong 3/4 zakje)
snufje zout
4 rijpe bananen
scheutje citroensap
100 ml vloeibare margarine
1 losgeklopt ei
2 eetlepels melk
Doe de droge ingredienten in een grote kom en meng ze door elkaar. Maak er een kuiltje in.
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in (losse papieren vormpjes kan natuurlijk ook).
Prak of pureer de bananen met een klein scheutje citroensap. Meng de margarine, het ei en de melk erdoor. Giet het bananenmengsel in het kuiltje en meng het geheel langzaam met een garde, goed voor de armspieren, want het wordt een stevig beslagje!
Schep het beslag in de vorm en bak het geheel 25 minuten in de oven.
Laat de muffins kort op een rooster afkoelen en dan... smullen maar!!!
Reacties
Een reactie posten