Ik zat even door alle recepten heen te klikken en zag dat deze er nog helemaal niet opstond en dat is zonde want het is gewoon te lekker en omdat het nu voor mij kaastijd is denk ik eraan en wil ik het graag met jullie delen :)
Wat je nodig hebt :
springvorm
2 courgettes
bakje met cherrytomaten/of trostomaatjes
2 tenen knoflook
bladerdeeg om de springvorm mee te bekleden (ongeveer 5/6 plakjes)
4 eieren
100 ml kookroom
2 eetlepels olijfolie
zakje geraspte kaas
flinke hoeveelheid tijm
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Snij de courgette in stukjes, verhit 2 lepels olijfolie in de wok en roerbak de courgette in ongeveer 4 minuten beetgaar, strooi er een flinke hoeveelheid tijm overheen en breng verder op smaak met zout en peper.
Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Klop de eieren los en vermeng ze met de kookroom en het grootste gedeelte van de kaas (iets overlaten om later de taart nog mee te bestrooien.
Doe het courgettemengsel en de tomaatjes in de springvorm en giet het kaas/ei/roommengsel eroverheen. Hieroverheen nog wat peper strooien en de laatste kaas eroverheen.
Zet de taart in het midden van de oven en bak hem gedurende 35 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt :
springvorm
2 courgettes
bakje met cherrytomaten/of trostomaatjes
2 tenen knoflook
bladerdeeg om de springvorm mee te bekleden (ongeveer 5/6 plakjes)
4 eieren
100 ml kookroom
2 eetlepels olijfolie
zakje geraspte kaas
flinke hoeveelheid tijm
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Snij de courgette in stukjes, verhit 2 lepels olijfolie in de wok en roerbak de courgette in ongeveer 4 minuten beetgaar, strooi er een flinke hoeveelheid tijm overheen en breng verder op smaak met zout en peper.
Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Klop de eieren los en vermeng ze met de kookroom en het grootste gedeelte van de kaas (iets overlaten om later de taart nog mee te bestrooien.
Doe het courgettemengsel en de tomaatjes in de springvorm en giet het kaas/ei/roommengsel eroverheen. Hieroverheen nog wat peper strooien en de laatste kaas eroverheen.
Zet de taart in het midden van de oven en bak hem gedurende 35 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten