Ik mag weer met enige regelmaat alle soorten paddestoelen en kaas eten (jippie!)
Dus men neme:
(voor 2 personen)
2 grote uien
4 teentjes knoflook
2 bakjes paddestoelen (maakt niet uit welke ;)
½ potje zwarte olijven zonder pit
potje feta
zakje old Amsterdam kaas (geraspt)
kookroom
2 eetlepels gedroogde oregano (of italiaanse kruiden)
peper, zout
200 gram penne
margarine
en men onderneemt:
Pel en snipper de uien en knoflook.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken
Verwarm de oven voor op 180 ºC.(hetelucht)
Kook intussen de pasta met een scheutje olijfolie beetgaar.
Spoel de pasta in een vergiet af met warm water en laat hem uitlekken.
Verhit wat margarine in de pan en fruit uien en knoflook al omscheppend in ca 5minuten goudgeel en glazig.Voeg dan de paddestoelen toe en bak ze nog een paar minuten mee ( hoe lang is afhankelijk van welke paddestoelen je hebt)
Breng alles op smaak met peper en zout en oregano. voeg de kookroom toe
Vuur lager zetten en nog 10 minuten op zacht vuur laten pruttelen tot de kookroom iets dikker is geworden. Voeg als laatste de olijven toe.
neem dan een ingevette ovenschaal en ga net als met lasagne laag voor laag te werk,
1 laag pasta, 1 laag saus met daaroverheen feta, 1 laag pasta, 1 laag saus met feta. eindigen met saus en dan ongeveer nog een half uurtje in de oven lekker doorwarmen!
Eet smakelijk!
Dus men neme:
(voor 2 personen)
2 grote uien
4 teentjes knoflook
2 bakjes paddestoelen (maakt niet uit welke ;)
½ potje zwarte olijven zonder pit
potje feta
zakje old Amsterdam kaas (geraspt)
kookroom
2 eetlepels gedroogde oregano (of italiaanse kruiden)
peper, zout
200 gram penne
margarine
en men onderneemt:
Pel en snipper de uien en knoflook.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken
Verwarm de oven voor op 180 ºC.(hetelucht)
Kook intussen de pasta met een scheutje olijfolie beetgaar.
Spoel de pasta in een vergiet af met warm water en laat hem uitlekken.
Verhit wat margarine in de pan en fruit uien en knoflook al omscheppend in ca 5minuten goudgeel en glazig.Voeg dan de paddestoelen toe en bak ze nog een paar minuten mee ( hoe lang is afhankelijk van welke paddestoelen je hebt)
Breng alles op smaak met peper en zout en oregano. voeg de kookroom toe
Vuur lager zetten en nog 10 minuten op zacht vuur laten pruttelen tot de kookroom iets dikker is geworden. Voeg als laatste de olijven toe.
neem dan een ingevette ovenschaal en ga net als met lasagne laag voor laag te werk,
1 laag pasta, 1 laag saus met daaroverheen feta, 1 laag pasta, 1 laag saus met feta. eindigen met saus en dan ongeveer nog een half uurtje in de oven lekker doorwarmen!
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten