Voor 4 personen:
300 gram penne (of andere pasta)
2 courgettes in stukjes
15 gram verse basilicum, in stukjes gescheurd
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram verse roomkaas (bv philadelphia naturel)
scheutje olijfolie
100 gram pijnboompitjes (kort geroosterd)
geraspte (Parmezaanse) kaas
staafmixer
Doe de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
Voeg de courgette toe en bak deze kort mee. Voeg de basilicum toe en ongeveer 150 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 6 minuten stoven met een deksel op de pan.
Kook ondertussen de penne.
Roer de roomkaas door het courgettemengsel tot het gesmolten is. Pureer het mengsel met de staagmixer tot een dikke roomsaus en breng op smaak met zout en peper.
Giet de penne af en roer de saus erdoor.
Serveer de pasta met de pijnboompitjes en de geraspte kaas.
Met z'n tweeën? Neem 150 gram penne en neem van de rest wel alles... kijk maar bij het volgende recept!
300 gram penne (of andere pasta)
2 courgettes in stukjes
15 gram verse basilicum, in stukjes gescheurd
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram verse roomkaas (bv philadelphia naturel)
scheutje olijfolie
100 gram pijnboompitjes (kort geroosterd)
geraspte (Parmezaanse) kaas
staafmixer
Doe de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
Voeg de courgette toe en bak deze kort mee. Voeg de basilicum toe en ongeveer 150 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 6 minuten stoven met een deksel op de pan.
Kook ondertussen de penne.
Roer de roomkaas door het courgettemengsel tot het gesmolten is. Pureer het mengsel met de staagmixer tot een dikke roomsaus en breng op smaak met zout en peper.
Giet de penne af en roer de saus erdoor.
Serveer de pasta met de pijnboompitjes en de geraspte kaas.
Met z'n tweeën? Neem 150 gram penne en neem van de rest wel alles... kijk maar bij het volgende recept!
Ziet er weer heel goed uit allemaal! Volgens mij ook lekker snel,daar hou ik wel van :) Ga het volgende week zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk! en dan was ik de sjalotjes zelfs vergeten....
BeantwoordenVerwijderen