Op verzoek van velen mijn -tot nu toe geheime- tomatensaus recept.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
500 gram macaroni of spaghetti
1 kruiden- of groenteboullionblokje
olijfolie
2 gesnipperde sjalotjes
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 courgette in blokjes
2 blikken tomaat
4 eetlepels bruscetta kruiden (oa te koop bij hema)
1 eetlepel suiker
versgemalen peper
zout
ong 75 tot 100 gram monchou
geraspte kaas
Los het boullionblokje op in een klein laagje heet water. Doe de boullion samen met een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat op hoog vuur wat van het vocht verdampen. Fruit in de kruidenolie eerst de uitjes en fruit de laatste minuut de knoflook mee. Voeg de courgette toe en bak deze enkele minuten mee. Maak ondertussen de bruscetta kruiden aan met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels warm water en de suiker. Laat het geheel kort weken.
Voeg de tomaten aan de groente toe en breng het geheel roerend aan de kook. Plet de grote stukke tomaat met je spatel of houten lepel. Roer de kruiden erdoor en laat het geheel op laag vuur nog een half uurtje trekken. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer ondertussen de mon chou in kleine stukjes door de tomatensaus zodat er een egale saus ontstaat. Giet de pasta af en roer de saus er door heen.
Strooi natuurlijk wat geraspte kaas over het geheel voor je het op gaat eten!
Ook lekker: voeg voor de courgette wat plakjes champignon toe of bak ze apart en voeg ze op t laatst toe!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
500 gram macaroni of spaghetti
1 kruiden- of groenteboullionblokje
olijfolie
2 gesnipperde sjalotjes
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 courgette in blokjes
2 blikken tomaat
4 eetlepels bruscetta kruiden (oa te koop bij hema)
1 eetlepel suiker
versgemalen peper
zout
ong 75 tot 100 gram monchou
geraspte kaas
Los het boullionblokje op in een klein laagje heet water. Doe de boullion samen met een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat op hoog vuur wat van het vocht verdampen. Fruit in de kruidenolie eerst de uitjes en fruit de laatste minuut de knoflook mee. Voeg de courgette toe en bak deze enkele minuten mee. Maak ondertussen de bruscetta kruiden aan met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels warm water en de suiker. Laat het geheel kort weken.
Voeg de tomaten aan de groente toe en breng het geheel roerend aan de kook. Plet de grote stukke tomaat met je spatel of houten lepel. Roer de kruiden erdoor en laat het geheel op laag vuur nog een half uurtje trekken. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer ondertussen de mon chou in kleine stukjes door de tomatensaus zodat er een egale saus ontstaat. Giet de pasta af en roer de saus er door heen.
Strooi natuurlijk wat geraspte kaas over het geheel voor je het op gaat eten!
Ook lekker: voeg voor de courgette wat plakjes champignon toe of bak ze apart en voeg ze op t laatst toe!
Reacties
Een reactie posten