het is dan wel geen zomer en er zijn niet volop aardbeien te krijgen maar toch......
Wat je nodig hebt:
springvorm
60 gram boter
1 cake
10 bastognekoekjes
4 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
100 gram fijne kristalsuiker
1 eetlepel citroensap
2,5 dl slagroom
Wat je gaat doen :
Springvormbodem met bakpapier bedekken en de randen invetten met boter.
Cake in plakken snijden en bodem mee bedekken.smelt de boter en verkruimel de bastognekoeken (keukenmachine heeft ze zo fijn ;) en roer dit door de boter.Mengsel over de cake verdelen en glad strijken.
Week de gelatine in koud water. Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker. Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree. Klop de slagroom stijf en spatel het door het aardbeienmengsel. Schep dit over de bastognelaag in de springvorm en strijk het glad. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. De andere helft van de aarbeien gebruik je om de taart te garneren.
Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt:
springvorm
60 gram boter
1 cake
10 bastognekoekjes
4 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
100 gram fijne kristalsuiker
1 eetlepel citroensap
2,5 dl slagroom
Wat je gaat doen :
Springvormbodem met bakpapier bedekken en de randen invetten met boter.
Cake in plakken snijden en bodem mee bedekken.smelt de boter en verkruimel de bastognekoeken (keukenmachine heeft ze zo fijn ;) en roer dit door de boter.Mengsel over de cake verdelen en glad strijken.
Week de gelatine in koud water. Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker. Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree. Klop de slagroom stijf en spatel het door het aardbeienmengsel. Schep dit over de bastognelaag in de springvorm en strijk het glad. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. De andere helft van de aarbeien gebruik je om de taart te garneren.
Eet smakelijk!
de variant met frambozen staat nu in de koelkast :) hij smaakt nu al lekker, ben benieuwd naar het geheel
BeantwoordenVerwijderen