Je eet gezond, maar zo smaakt het niet ;-)
Je hebt nodig:
1 Turkse pide
250 gram champignons in plakjes
1 bakje vegetarische shoarma (of vega gehakt/stukjes met shoarmakruiden)
1 zak verse spinazie (300 gr)
1 a 2 teentjes koflook
bakje knoflooksaus (op z'n gezondst natuurlijk als je hem zelf maakt van yogonaise+knoflook+peterselie en evt wat bieslook)
scheutje olijfolie en vloeibare bakboter
zout en peper
Doe de olijfolie met de boter in een groooooote koekepan. Bak hierin de champignons met wat zout en peper. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak het 3 - 4 minuten mee. Voeg tot slot de spinazie met de geperste knoflook toe en roerbak tot de spinazie wat geslonken is. Op smaak maken met zout en peper
Snij de Turkse pide in stukken en door midden. Smeer wat knoflooksaus aan de binnenkant en vul het brood met de spinazie-shoarma. Gelijk opdienen en smullen maar!
Je kunt de pide eventueel opwarmen en lekker knapperig maken door deze eerst in te smeren met water en dan 8 tot 10 minuten op te piepen in een voorverwarmde oven op ongever 175 graden.
Je hebt nodig:
1 Turkse pide
250 gram champignons in plakjes
1 bakje vegetarische shoarma (of vega gehakt/stukjes met shoarmakruiden)
1 zak verse spinazie (300 gr)
1 a 2 teentjes koflook
bakje knoflooksaus (op z'n gezondst natuurlijk als je hem zelf maakt van yogonaise+knoflook+peterselie en evt wat bieslook)
scheutje olijfolie en vloeibare bakboter
zout en peper
Doe de olijfolie met de boter in een groooooote koekepan. Bak hierin de champignons met wat zout en peper. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak het 3 - 4 minuten mee. Voeg tot slot de spinazie met de geperste knoflook toe en roerbak tot de spinazie wat geslonken is. Op smaak maken met zout en peper
Snij de Turkse pide in stukken en door midden. Smeer wat knoflooksaus aan de binnenkant en vul het brood met de spinazie-shoarma. Gelijk opdienen en smullen maar!
Je kunt de pide eventueel opwarmen en lekker knapperig maken door deze eerst in te smeren met water en dan 8 tot 10 minuten op te piepen in een voorverwarmde oven op ongever 175 graden.
Reacties
Een reactie posten