je hebt nodig :
2 rode uien fijngesneden
2 winterpenen in plakjes gesneden
1 bakje champignons in plakjes gesneden
1 pak diepvries spinazie in blokjes
200 gram belegen geraspte kaas
scheut olijfolie
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
1 pak lasagnevellen
ingevette ovenschaal
Bak in een hapjespan de ui en wortel op een laag vuur in 4 minuten in de olijfolie. voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin. doe de spinazie erbij en laat het op een lager vuur ontdooien.Roer er 75 gram kaas doorheen en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. blijven roeren voor ongeveer 3 minuten. voeg een flinke scheut melk toe en roer oop laag vuur tot een dikke saus. rest van de melk scheut voor scheut toevoegen en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat. Na het toevoegen van een scheut melk blijven roeren tot het is opgenomen en dan pas de volgende scheut toevoegen.als er een gladde saus is ontstaan 75 gram kaas toevoegen en blijven roeren tot het is gesmolten. eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Breng in de ovenschaal een laag groente, dan een laag saus , hieroverheen een laag lasagnevellen, zo om en om blijven verdelen en eindigen met een laag groente en saus. restant van de kaas eroverheen en in ongeveer een mnuut of 35/40 in het midden van de oven gaar en goudbruin bakken.
Eet smakelijk!
2 rode uien fijngesneden
2 winterpenen in plakjes gesneden
1 bakje champignons in plakjes gesneden
1 pak diepvries spinazie in blokjes
200 gram belegen geraspte kaas
scheut olijfolie
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
1 pak lasagnevellen
ingevette ovenschaal
Bereiden:
Bak in een hapjespan de ui en wortel op een laag vuur in 4 minuten in de olijfolie. voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin. doe de spinazie erbij en laat het op een lager vuur ontdooien.Roer er 75 gram kaas doorheen en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. blijven roeren voor ongeveer 3 minuten. voeg een flinke scheut melk toe en roer oop laag vuur tot een dikke saus. rest van de melk scheut voor scheut toevoegen en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat. Na het toevoegen van een scheut melk blijven roeren tot het is opgenomen en dan pas de volgende scheut toevoegen.als er een gladde saus is ontstaan 75 gram kaas toevoegen en blijven roeren tot het is gesmolten. eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Breng in de ovenschaal een laag groente, dan een laag saus , hieroverheen een laag lasagnevellen, zo om en om blijven verdelen en eindigen met een laag groente en saus. restant van de kaas eroverheen en in ongeveer een mnuut of 35/40 in het midden van de oven gaar en goudbruin bakken.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten