Schoenlapperstaart
Ingredienten
· 4 goudrenetten
· 4 beschuiten
· 1 zakje vanillesuiker
· 1/2 theelepel kaneel
. 2 eieren
. 35 gram suiker
· 10 gram boter
Benodigdheden
· ovenschaal /taartblik
· mixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in stukjes .
Kook het in een bodempje water 15 minuten tot appelmoes.
Giet overtollig water weg en pureer de appels.
Verkruimel de beschuiten en roer ze met de vanillesuiker en kaneel door de appelmoes.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten in een kom stijf.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.
Klop de dooiers los en roer ze door het appelmoes.
Spatel de appelmoes door de eiwitten en schenk alles in een beboterde ovenschaal/taartblik. .
Bak de taart in 45 minuten gaar.(als het geheel dan nog erg klef is, kun je het nog iets langer in de oven laten. )
Eet de taart lauwwarm, royaal bestrooid met poedersuiker (koud is ie ook erg lekker !)
De smaak doet mij erg denken aan de appelflappen van mijn oma vroeger.
Eet smakelijk!
Ingredienten
· 4 goudrenetten
· 4 beschuiten
· 1 zakje vanillesuiker
· 1/2 theelepel kaneel
. 2 eieren
. 35 gram suiker
· 10 gram boter
Benodigdheden
· ovenschaal /taartblik
· mixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in stukjes .
Kook het in een bodempje water 15 minuten tot appelmoes.
Giet overtollig water weg en pureer de appels.
Verkruimel de beschuiten en roer ze met de vanillesuiker en kaneel door de appelmoes.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten in een kom stijf.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.
Klop de dooiers los en roer ze door het appelmoes.
Spatel de appelmoes door de eiwitten en schenk alles in een beboterde ovenschaal/taartblik. .
Bak de taart in 45 minuten gaar.(als het geheel dan nog erg klef is, kun je het nog iets langer in de oven laten. )
Eet de taart lauwwarm, royaal bestrooid met poedersuiker (koud is ie ook erg lekker !)
De smaak doet mij erg denken aan de appelflappen van mijn oma vroeger.
Eet smakelijk!
lekker zeg! en dan te bedenken dat ik net weer even zou stoppen met al die lekkere dingen, nu word ik toch eigenlijk weer gedwongen om aan de slag te gaan en het te proberen :)
BeantwoordenVerwijderenwe hebben het gegeten hoor! met een flinke dosis poedersuiker eroverheen :) Heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderengroetjes!