ingredienten:
restjes groenten in blokjes, mijn favorieten zijn aubergines, courgettes, wortels, pompoen en sjalotjes
linzen
knoflook
kurkuma
2 blikken tomaat
rode wijn
balsamico-azijn
3 aardappels middenmaatje
Snij de aardappels in stukken en bak deze in de boter met lekker veel kurkuma en wat zout. Als zij bruin beginnen te kleuren voeg je de harde groenten en de linzen toe. +- 5 minuten hoog bakken, dan de zachte groenten heel even mee bakken en blussen met de wijn en de tomaten. Knijp een teentje knoflook er boven uit. Laat het ongeveer 30 minuten stoven en controleer af en toe of er voldoende vocht is. Voeg naar smaak zout en peper toe en haal de smaak wat op met de azijn.
restjes groenten in blokjes, mijn favorieten zijn aubergines, courgettes, wortels, pompoen en sjalotjes
linzen
knoflook
kurkuma
2 blikken tomaat
rode wijn
balsamico-azijn
3 aardappels middenmaatje
Snij de aardappels in stukken en bak deze in de boter met lekker veel kurkuma en wat zout. Als zij bruin beginnen te kleuren voeg je de harde groenten en de linzen toe. +- 5 minuten hoog bakken, dan de zachte groenten heel even mee bakken en blussen met de wijn en de tomaten. Knijp een teentje knoflook er boven uit. Laat het ongeveer 30 minuten stoven en controleer af en toe of er voldoende vocht is. Voeg naar smaak zout en peper toe en haal de smaak wat op met de azijn.
Mmmm, hij was lekker! Heb het gister gegeten met geraspte kaas en tsatziki en Arjan vond het ook heerlijk, hij heeft vandaag de restjes op een bruine boterham gegeten!
BeantwoordenVerwijderen