Heerlijk winters recept. Voor 2 (grote) eters heb je nodig:
250 gram champignons in plakjes
1 schaaltje vegetarisch gehakt
1/2 zakje zweedse kruiden van Verstegen Grenzeloos Genieten (AH)
1 potje rode kool met peer en kaneel (Hak)
aardappelpuree (bijv zakje puree voor ovenschotels)
100 gram geraspte kaas
scheutje vloeibare boter
zout en peper
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine ovenschaal in.
Bak de champignons in de boter in een grote koekepan of hapjespan. Maak op smaak met zout en peper. Voeg nog een extra scheutje boter aan de gebakken champignons toe en bak het vegetarisch gehakt met de kruiden hierin op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en schep de rode kool erover.
Maak de aardappel puree en verdeel dit over de rode kool. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal zo'n 40 minuten in de oven. Als de kaas lichtbruin en krokant is, is het klaar.
Lekker met stoofpeertjes, cranberrycompote of de lingonjam van Ikea :-)
250 gram champignons in plakjes
1 schaaltje vegetarisch gehakt
1/2 zakje zweedse kruiden van Verstegen Grenzeloos Genieten (AH)
1 potje rode kool met peer en kaneel (Hak)
aardappelpuree (bijv zakje puree voor ovenschotels)
100 gram geraspte kaas
scheutje vloeibare boter
zout en peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine ovenschaal in.
Bak de champignons in de boter in een grote koekepan of hapjespan. Maak op smaak met zout en peper. Voeg nog een extra scheutje boter aan de gebakken champignons toe en bak het vegetarisch gehakt met de kruiden hierin op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en schep de rode kool erover.
Maak de aardappel puree en verdeel dit over de rode kool. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal zo'n 40 minuten in de oven. Als de kaas lichtbruin en krokant is, is het klaar.
Lekker met stoofpeertjes, cranberrycompote of de lingonjam van Ikea :-)
Hai Iris,
BeantwoordenVerwijderenWe vonden hem bij jou zo lekker laatst, we hebben hem nu zelf in de oven staan, stoofperen erbij en we zijn benieuwd :) we hebben er zin in!
Gister heb ik een variatie op de Zweedse ovenschotel gemaakt:
BeantwoordenVerwijderenIk heb de zweedse roomsaus gelijk over het gehakt gegoten en in plaats van de rodekool heb ik bietjes door de aardappelpurree geroerd.
Het was zo lekker dat ik wel 3 keer mijn tong heb verbrand!