Van het weekend de Zweedse ovenschotel gegeten en ik wilde er graag zo'n lekker roomsausje bij als bij Ikea. Ik heb wat uitgeprobeerd en het is een lekker sausje geworden! Dit heb ik gemaakt:
1/2 boullionblokje
200 ml heet water
100 ml kookroom
theelepel mosterd
peper en zout
allesbinder
Neem de pan waarin je het gehakt hebt gebakken en giet hierin het water en het boullionblokje. Roer net zo lang tot het blokje volledig is opgelost. Roer de kookroom erdoor en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en roer de mosterd erdoor. Laat het geheel lekker een paar minuten onder af en toe roeren door borrelen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Als de saus niet indikt, moet je hem een beetje helpen met allesbinder ;-)
Smaklig måltid!
1/2 boullionblokje
200 ml heet water
100 ml kookroom
theelepel mosterd
peper en zout
allesbinder
Bereiden:
Neem de pan waarin je het gehakt hebt gebakken en giet hierin het water en het boullionblokje. Roer net zo lang tot het blokje volledig is opgelost. Roer de kookroom erdoor en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en roer de mosterd erdoor. Laat het geheel lekker een paar minuten onder af en toe roeren door borrelen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Als de saus niet indikt, moet je hem een beetje helpen met allesbinder ;-)
Smaklig måltid!
Reacties
Een reactie posten