Op verzoek van Yvonne, mijn appeltaart recept.
Je hebt nodig:
Voor het appeltaart gedeelte: de helft van een gewoon appeltaartrecept nl:
150 gr. bloem
65 gr. basterdsuiker
90 gr. boter
1 peer
3 appels (ik gebruik vaak gewoon jonagold)
1 eetlepel custardpoeder
1 eetlepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel griesmeel (als je dat niet in huis hebt, doet paneermeel het ook prima)
springvorm
Meng de boter,suiker en koude boter tot een mooie stevige bal. Schil ondertussen de appels en peer, snij de peer in blokjes en rasp de appels in een bak. Voeg daaraan de vanillesuiker, kaneel en custardpoeder toe en mix het lekker door elkaar. Bekleed een bakblik met het deeg, waarbij de rand van de taart tot ongeveer de helft komt. Als ie te hoog is past staks je vullling er niet op. Stooi op de bodem de griesmeel, dan wel paneermeel. Tenslotte doe je de appelmix erop en dit bak je ongeveer een uurtje op 175 graden (elek.)
De taart goed laten afkoelen en ondertussen zoek je de volgende spullen bij elkaar.
1 bakje mascapone 250 gr.
250 ml slagroom
100 ml gele vla
beetje suiker, net hoe zoet je het wilt maken.
klein beetje kaneel
Klop de slagroom hard met de suiker Mix in een andere kom de mascarpone en de vanillevla en een beetje kaneel tot mousse. Spatel het tenslotte door elkaar en schep het over de inmiddels koude appeltaart. Zet het in de koelkast zodat de topping goed kan opstijven.
Voor het serveren kun je nog een beetje kaneel over je taart strooien, maar dat is een kwestie van smaak.
Het lijkt een heel werk, maar het valt mee. En het is echt de moeite van het wachten waard.
Eet smakelijk!
Je hebt nodig:
Voor het appeltaart gedeelte: de helft van een gewoon appeltaartrecept nl:
150 gr. bloem
65 gr. basterdsuiker
90 gr. boter
1 peer
3 appels (ik gebruik vaak gewoon jonagold)
1 eetlepel custardpoeder
1 eetlepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel griesmeel (als je dat niet in huis hebt, doet paneermeel het ook prima)
springvorm
Meng de boter,suiker en koude boter tot een mooie stevige bal. Schil ondertussen de appels en peer, snij de peer in blokjes en rasp de appels in een bak. Voeg daaraan de vanillesuiker, kaneel en custardpoeder toe en mix het lekker door elkaar. Bekleed een bakblik met het deeg, waarbij de rand van de taart tot ongeveer de helft komt. Als ie te hoog is past staks je vullling er niet op. Stooi op de bodem de griesmeel, dan wel paneermeel. Tenslotte doe je de appelmix erop en dit bak je ongeveer een uurtje op 175 graden (elek.)
De taart goed laten afkoelen en ondertussen zoek je de volgende spullen bij elkaar.
1 bakje mascapone 250 gr.
250 ml slagroom
100 ml gele vla
beetje suiker, net hoe zoet je het wilt maken.
klein beetje kaneel
Klop de slagroom hard met de suiker Mix in een andere kom de mascarpone en de vanillevla en een beetje kaneel tot mousse. Spatel het tenslotte door elkaar en schep het over de inmiddels koude appeltaart. Zet het in de koelkast zodat de topping goed kan opstijven.
Voor het serveren kun je nog een beetje kaneel over je taart strooien, maar dat is een kwestie van smaak.
Het lijkt een heel werk, maar het valt mee. En het is echt de moeite van het wachten waard.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten