Lekker zo'n luie zondag! Daar hoort een eenvoudig maaltje bij!
Voor 2 personen:
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels bruscettakruiden (hema)
2 theelepels suiker
1 groenteboullionblokje
600 ml kokend water
100 gr macaroni of fusilli
1 courgette in kleine blokjes
100 ml creme fraiche
peper en zout
olijfolie
geraspte kaas
Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin het uitje en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en de tomaten uit blik toe en breng al roerend aan de kook. Pureer het geheel met een staafmixer.
Maak de bruscettakruiden aan met een eetlepel warm water en een eetlepel olijfolie en laat even trekken en roer het samen met de suiker en peper en zout door het tomatenmengsel.
Roer het boullionblokje door het kokend water en roer het samen met de pasta door het mengsel. Breng het aan de kook en laat anderhalf keer de kooktijd van de pasta zachtjes doorkoken (dus als er 6 minuten op de verpakking staat, 9 minuten laten staan).
Bak in een aparte pan de courgetteblokjes glazig in wat olijfolie.
Roer op het laatste moment de courgette en de creme fraiche door de soep en serveer met wat geraspte kaas.
Lekker met een broodje :)
Voor 2 personen:
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels bruscettakruiden (hema)
2 theelepels suiker
1 groenteboullionblokje
600 ml kokend water
100 gr macaroni of fusilli
1 courgette in kleine blokjes
100 ml creme fraiche
peper en zout
olijfolie
geraspte kaas
Bereiden:
Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin het uitje en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en de tomaten uit blik toe en breng al roerend aan de kook. Pureer het geheel met een staafmixer.
Maak de bruscettakruiden aan met een eetlepel warm water en een eetlepel olijfolie en laat even trekken en roer het samen met de suiker en peper en zout door het tomatenmengsel.
Roer het boullionblokje door het kokend water en roer het samen met de pasta door het mengsel. Breng het aan de kook en laat anderhalf keer de kooktijd van de pasta zachtjes doorkoken (dus als er 6 minuten op de verpakking staat, 9 minuten laten staan).
Bak in een aparte pan de courgetteblokjes glazig in wat olijfolie.
Roer op het laatste moment de courgette en de creme fraiche door de soep en serveer met wat geraspte kaas.
Lekker met een broodje :)
Reacties
Een reactie posten