Afgelopen dinsdag waren we met ons sportclubje uiteten, mijn toetje was clafoutis...nog nooit van gehoord maar lekker :) Een beetje neuzen op internet en toen zelf maar even het volgende samengesteld, met dank aan Eddie die vooral alles wilde proeven en alles heeft gemixt...
Wat je nodig hebt:
een brownievorm
bakpapier
4 appels
kaneel
100 gram boter
150 gram poedersuiker
vanillestokje
130 gram bloem
4 eieren
400 ml melk
100 gram boter
oven voorverwarmen op 190 graden (hetelucht)
Schil de appels en snij ze in stukjes, strooi er rijkelijk kaneel overheen.
Verhit in een pannetje 100 gram boter en als de boter gesmolten is roer er dan de poedersuiker doorheen. Als alles goed gemengd is doe je de appelpartjes erdoorheen.
dit laat je even een paar minuten opstaan en constant blijven roeren. Dan giet je het af, je doet de appeltjes nog even zonder het boter/suiker mengsel in de pan en nog even een beetje laten doorgaren en blijven roeren. Het boter/mengsel hou je even apart.
Pak voor het gemak je keukenmachine erbij en kluts de vier eieren met de inhoud van het vanillestokje, schep er schepje voor schepje de bloem doorheen en de melk. Voeg dan het boter/suiker mengsel erdoor en als alles een gladde massa is dan is het klaar.
Pak het brownieblik en doe een stukje bakpapier op de bodem, verdeel de appeltjes over de bodem en schenk de saus eroverheen. Ongeveer een half uurtje in de oven en klaar....
Lekker om warm te eten met een flinke hoeveelheid slagroom erover!
Wat ook nog erg lekker is...een bolletje ijs erbij :)
Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt:
een brownievorm
bakpapier
4 appels
kaneel
100 gram boter
150 gram poedersuiker
vanillestokje
130 gram bloem
4 eieren
400 ml melk
100 gram boter
oven voorverwarmen op 190 graden (hetelucht)
Schil de appels en snij ze in stukjes, strooi er rijkelijk kaneel overheen.
Verhit in een pannetje 100 gram boter en als de boter gesmolten is roer er dan de poedersuiker doorheen. Als alles goed gemengd is doe je de appelpartjes erdoorheen.
dit laat je even een paar minuten opstaan en constant blijven roeren. Dan giet je het af, je doet de appeltjes nog even zonder het boter/suiker mengsel in de pan en nog even een beetje laten doorgaren en blijven roeren. Het boter/mengsel hou je even apart.
Pak voor het gemak je keukenmachine erbij en kluts de vier eieren met de inhoud van het vanillestokje, schep er schepje voor schepje de bloem doorheen en de melk. Voeg dan het boter/suiker mengsel erdoor en als alles een gladde massa is dan is het klaar.
Pak het brownieblik en doe een stukje bakpapier op de bodem, verdeel de appeltjes over de bodem en schenk de saus eroverheen. Ongeveer een half uurtje in de oven en klaar....
Lekker om warm te eten met een flinke hoeveelheid slagroom erover!
Wat ook nog erg lekker is...een bolletje ijs erbij :)
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten