Ik zie net dat Anna ook volger is geworden, leuk! Hoop dat je heel veel lekkere recepten gaat plaatsen :)
Omdat het zo lang geleden is dat ik iets heb geplaatst hier dan meteen nog maar 1tje, ik had een beetje een kookprobeerdag vandaag.
Wat je nodig hebt: (voor drie personen gemaakt maar was ook wel voor 4 denk ik...)
8 eieren
1 winterwortel
1 prei
2 bakjes oesterzwammen
maar wat ook nog zou kunnen is taugé,kool etc..
voorverwarmde oven van 190 graden
Voor de saus:
3 grote blikjes tomatenpuree
water
ketjap
knoflookpoeder
ketoembar
djinten
poedersuiker
gember (gehakt uit een potje)
Als eerste water opzetten om de wortel in te blancheren. Dan de wortel in stukjes snijden, ik had het in plakjes gedaan en die dan weer in 8en gesneden maar ik denk dat het ook in plakjes kan met de kaasschaaf. dan even drie minuten koken en afgieten met koud water. (als je plakjes doet met de kaasschaaf dan even minder lang koken...;))
Snij de prei in dunne ringetjes en de oesterzwammen in kleine stukjes.
Verhit in de wok een beetje olie met knoflookpoeder, djinten,ketoembar en een beetje gember. Bak hierin de groenten aan.
Kluts ondertussen 6 eieren los en dan nog twee apart. Voeg de 6 eieren toe aan de wok en blijf roeren.
Vet ondertussen een ovenschaal in en als de groente lekker zijn aangebakken en het grootste gedeelte van het ei gestold is doe je alles in de schaal. Dan de laatste 2 geklutste eieren eroverheen gieten en een minuutje of 10 in de oven totdat het ei gestold is.
Voor de saus :
Doe alle tomatenpuree in een pannetje en voeg een flinke scheut water toe.
Dan van alle bovenstaande ingredienten voor de saus iets toevoegen en roeren maar...even proeven voor de smaak en dan ook naar smaak nog toevoegen.
al roerende verwarmen, het viel mij op dat de saus als hij op smaak is en nog langer op het gas blijft staan toch weer een beetje extra ketjap nodig heeft...
Precieze hoeveelheden vind ik moeilijk om aan te geven, gewoon op gevoel en blijven proeven.
Lekker met rijst (gekookt in bouillonblokje)
Eet smakelijk!
Omdat het zo lang geleden is dat ik iets heb geplaatst hier dan meteen nog maar 1tje, ik had een beetje een kookprobeerdag vandaag.
Wat je nodig hebt: (voor drie personen gemaakt maar was ook wel voor 4 denk ik...)
8 eieren
1 winterwortel
1 prei
2 bakjes oesterzwammen
maar wat ook nog zou kunnen is taugé,kool etc..
voorverwarmde oven van 190 graden
Voor de saus:
3 grote blikjes tomatenpuree
water
ketjap
knoflookpoeder
ketoembar
djinten
poedersuiker
gember (gehakt uit een potje)
Als eerste water opzetten om de wortel in te blancheren. Dan de wortel in stukjes snijden, ik had het in plakjes gedaan en die dan weer in 8en gesneden maar ik denk dat het ook in plakjes kan met de kaasschaaf. dan even drie minuten koken en afgieten met koud water. (als je plakjes doet met de kaasschaaf dan even minder lang koken...;))
Snij de prei in dunne ringetjes en de oesterzwammen in kleine stukjes.
Verhit in de wok een beetje olie met knoflookpoeder, djinten,ketoembar en een beetje gember. Bak hierin de groenten aan.
Kluts ondertussen 6 eieren los en dan nog twee apart. Voeg de 6 eieren toe aan de wok en blijf roeren.
Vet ondertussen een ovenschaal in en als de groente lekker zijn aangebakken en het grootste gedeelte van het ei gestold is doe je alles in de schaal. Dan de laatste 2 geklutste eieren eroverheen gieten en een minuutje of 10 in de oven totdat het ei gestold is.
Voor de saus :
Doe alle tomatenpuree in een pannetje en voeg een flinke scheut water toe.
Dan van alle bovenstaande ingredienten voor de saus iets toevoegen en roeren maar...even proeven voor de smaak en dan ook naar smaak nog toevoegen.
al roerende verwarmen, het viel mij op dat de saus als hij op smaak is en nog langer op het gas blijft staan toch weer een beetje extra ketjap nodig heeft...
Precieze hoeveelheden vind ik moeilijk om aan te geven, gewoon op gevoel en blijven proeven.
Lekker met rijst (gekookt in bouillonblokje)
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten