Na het recept van Yvon voor vegapangang, hier mijn recept voor vleespangang.
Voor het vlees:
varkenslappen of kipfilet, in kleine reepjes gesneden.
Dit marineer je zeker 2 uur in een mengsel van:
1/2 ui
2 knoflooktenen
3 theelepels djahé
2 eetlepels olie
4 eetlepels ketjap
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels gembersiroop
Daarna stoof je het vlees in de marinade met een scheutje water gaar. Intussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Leg het vlees in de ovenschaal en laat het in de oven 15 min. een beetje knapperig worden.
Voor de saus neem je:
1 hele fijngehakte ui
2 knoflooktenen (uit de knijper)
1 lepel olie
2 dl. bouillon
1 theelepel djahé
2 bollen gember (uit de knijper)
1 eetlepel stroop
1 theelepel sambal
1 eetlepel balsamicoazijn
4 eetlepels(2 kleine blikjes) tomatenpuree
1 eetlepel sherry of rijstwijn
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels ketjap manis
De knoflook en de uien even aanzetten in de olie en daarna alle overige dingen er stuk voor stuk aan toevoegen. Een klein beetje laten inkoken. Ondertussen een half potje atjar uit laten lekken en in een ovenschaal doen. Dit de laatste 5 min. bij het vlees in de oven zetten. Als het vlees klaar is, het vlees rangschikken over de atjar en overgieten met de saus. Wij hebben het gegeten met rijst, maar het kan natuurlijk ook met nasi of bami. Lekker met een frisse salade.
Voor het vlees:
varkenslappen of kipfilet, in kleine reepjes gesneden.
Dit marineer je zeker 2 uur in een mengsel van:
1/2 ui
2 knoflooktenen
3 theelepels djahé
2 eetlepels olie
4 eetlepels ketjap
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels gembersiroop
Daarna stoof je het vlees in de marinade met een scheutje water gaar. Intussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Leg het vlees in de ovenschaal en laat het in de oven 15 min. een beetje knapperig worden.
Voor de saus neem je:
1 hele fijngehakte ui
2 knoflooktenen (uit de knijper)
1 lepel olie
2 dl. bouillon
1 theelepel djahé
2 bollen gember (uit de knijper)
1 eetlepel stroop
1 theelepel sambal
1 eetlepel balsamicoazijn
4 eetlepels(2 kleine blikjes) tomatenpuree
1 eetlepel sherry of rijstwijn
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels ketjap manis
De knoflook en de uien even aanzetten in de olie en daarna alle overige dingen er stuk voor stuk aan toevoegen. Een klein beetje laten inkoken. Ondertussen een half potje atjar uit laten lekken en in een ovenschaal doen. Dit de laatste 5 min. bij het vlees in de oven zetten. Als het vlees klaar is, het vlees rangschikken over de atjar en overgieten met de saus. Wij hebben het gegeten met rijst, maar het kan natuurlijk ook met nasi of bami. Lekker met een frisse salade.
Reacties
Een reactie posten