Voor 4 mensen, benodigheden:
zonnebloem olie
1 kleine fijngehakte witte ui
2 aardappels in blokjesgesneden
4 wortels in plakjes gesneden
0.5 rode paprika & 0.5 groene paprika in reepjes gesneden
150 doperwten (diepvries)
4 teentjes knoflook (gehakt)
2 gram verse gemberwortel (gehakt)
1 jalapeno peper (zaadloos en in kleine stukjes gehakt)
25 gram ongezouten gehakte cashewnoten
zout
kerrie poeder
koenjit
cardamom
150 ml tomatensaus
150 ml yoghurt
250 ml kokosmelk
verse koriander voor de garnering
Bereiding:
Verhit de zonnebloem olie in een grote pan. Bak daarin de ui tot hij zacht is. Voeg daarna de gemberwortel en knoflook toe en bak dit even. Voeg dan de aardappels, wortels, jalapeno, cashews, tomatensaus & yoghurt eraan toe. Kruid het met zout, kerriepoeder, koenjit en cardamom. Laat het koken voor 15 minuten of tot de aardappels gaar zijn.
Voeg daarna de doperwten, paprika en kokosmelk eraan toe en laat het nog 10 minuten koken. Serveer het over witte rijst en garneer het met wat verse koriander. Erg lekker met naanbrood erbij!
zonnebloem olie
1 kleine fijngehakte witte ui
2 aardappels in blokjesgesneden
4 wortels in plakjes gesneden
0.5 rode paprika & 0.5 groene paprika in reepjes gesneden
150 doperwten (diepvries)
4 teentjes knoflook (gehakt)
2 gram verse gemberwortel (gehakt)
1 jalapeno peper (zaadloos en in kleine stukjes gehakt)
25 gram ongezouten gehakte cashewnoten
zout
kerrie poeder
koenjit
cardamom
150 ml tomatensaus
150 ml yoghurt
250 ml kokosmelk
verse koriander voor de garnering
Bereiding:
Verhit de zonnebloem olie in een grote pan. Bak daarin de ui tot hij zacht is. Voeg daarna de gemberwortel en knoflook toe en bak dit even. Voeg dan de aardappels, wortels, jalapeno, cashews, tomatensaus & yoghurt eraan toe. Kruid het met zout, kerriepoeder, koenjit en cardamom. Laat het koken voor 15 minuten of tot de aardappels gaar zijn.
Voeg daarna de doperwten, paprika en kokosmelk eraan toe en laat het nog 10 minuten koken. Serveer het over witte rijst en garneer het met wat verse koriander. Erg lekker met naanbrood erbij!
Reacties
Een reactie posten