Na een aantal weken leven op groente vond ik het wel weer eens tijd om iets nieuws te proberen, het smaakte heerlijk dus weer een hartige taartrecept rijker :)
Wat je nodig hebt:
Wat je nodig hebt:
150 gram broccoli
1 courgette
75 gram pijnboompitten
6 plakjes bladerdeeg
150 gram geraspte (oude) kaas
2 eieren
200 ml kookroom
2 flinke eetlepels pesto
kerriepoeder
tijm
peper en zout
een springvorm
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 185 graden (hetelucht), vet de springvorm in en bekleed het met het bladerdeeg, prik met vork gaatjes in de bodem. Rooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin
Snij de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes Kook de broccoli 3 minuten, afspoelen met koud water en goed uit laten lekken. Verhit in een wok wat olie en tijm en bak hierin de courgette heel even.
Strooi de helft van de kaas over de bladerdeegbodem,dan de courgette en de broccoli en de helft van de pijnboompitten erin. Eieren loskloppen met kookroom, pesto en een flinke dosis kerriepoeder, en dit over het groentemengsel gieten.
Dan de rest van de kaas en de pijnboompitten erover en in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten laten bakken.
Lekker met komkommersalade :)
Eet smakelijk!
1 courgette
75 gram pijnboompitten
6 plakjes bladerdeeg
150 gram geraspte (oude) kaas
2 eieren
200 ml kookroom
2 flinke eetlepels pesto
kerriepoeder
tijm
peper en zout
een springvorm
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 185 graden (hetelucht), vet de springvorm in en bekleed het met het bladerdeeg, prik met vork gaatjes in de bodem. Rooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin
Snij de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes Kook de broccoli 3 minuten, afspoelen met koud water en goed uit laten lekken. Verhit in een wok wat olie en tijm en bak hierin de courgette heel even.
Strooi de helft van de kaas over de bladerdeegbodem,dan de courgette en de broccoli en de helft van de pijnboompitten erin. Eieren loskloppen met kookroom, pesto en een flinke dosis kerriepoeder, en dit over het groentemengsel gieten.
Dan de rest van de kaas en de pijnboompitten erover en in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten laten bakken.
Lekker met komkommersalade :)
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten