Recept voor chocoladetaart zonder oven!
Wat je nodig hebt:
300 gr bittere chocolade
3 dl slagroom
1,5 eetl suiker
1 glas amaretto/ cognac
0,5 pak bastognekoek
75 gr boter
cacaopoeder
bakpapier
springvorm 16 cm doorsnee
Wat je gaat doen:
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van een springvorm zodat de bodem bedekt is.
Vermorzel de bastognekoeken in de keukenmachine, smelt de boter ( niet te heet) en roer die door de koekkruim.
Bedek hiermee de bodem van de springvorm.
Strijk glad en zet even in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Breek de chocolade in stukjes , smelt deze, niet te heet, au-bain-marie (PAS OP dat er geen water of stoom in de chocolade komt dan wordt het klonterig) tot een dikke, lauwe saus.
Giet de gesmolten chocolade al kloppend met de mixer in een keer snel bij de slagroom.
Klop door tot alles vermengd is.
Klop dan pas de likeur erdoor, en giet het mengsel in de vorm.
Laat een hele nacht in de koelkast opstijven, zeef er een laagje cacao over.
Verder de taart niet garneren, dat is niet chic.
Haal de taart uit de vorm( snijd eerst de rand los) en snijd hem in zeer kleine puntjes
Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt:
Wat je gaat doen:
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van een springvorm zodat de bodem bedekt is.
Vermorzel de bastognekoeken in de keukenmachine, smelt de boter ( niet te heet) en roer die door de koekkruim.
Bedek hiermee de bodem van de springvorm.
Strijk glad en zet even in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Breek de chocolade in stukjes , smelt deze, niet te heet, au-bain-marie (PAS OP dat er geen water of stoom in de chocolade komt dan wordt het klonterig) tot een dikke, lauwe saus.
Giet de gesmolten chocolade al kloppend met de mixer in een keer snel bij de slagroom.
Klop door tot alles vermengd is.
Klop dan pas de likeur erdoor, en giet het mengsel in de vorm.
Laat een hele nacht in de koelkast opstijven, zeef er een laagje cacao over.
Verder de taart niet garneren, dat is niet chic.
Haal de taart uit de vorm( snijd eerst de rand los) en snijd hem in zeer kleine puntjes
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten