Een indonesisch vegetarisch gerecht, waarmee je volgens mij iedereen wel groente kunt laten eten! Voor 2 personen heb je nodig:
400 gram gemengde groente in "hapklare" stukken (tauge, sperziebonen of sugarsnaps, bloemkool, wortel, kool, prei, wat je maar lekker vindt)
halve komkommer in net zo grote blokjes als de rest
3 eieren
kroepoek naar keuze (emping of casavekroepoek voor de vegamaaltijd)
150 gram witte (basmati)rijst
voor de saus:
8 eetlepels pindakaas
12 eetlepels melk (of water)
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel bruine suiker
scheutje citroensap
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
Begin met de saus:
Doe de pindakaas, melk, ketjap en gembersiroop in een pannetje en laat alles al roerend op laag vuur smelten. Roer de suiker en het citroensap erdoor en pers de teentjes knoflook boven de pan uit. Roer als laatste de sambal erdoor heen. Zodra het gaat borrelen zet je het vuur uit (anders wordt het te dik). Laat de saus lekker een uurtje trekken, hoe langer die staat, hoe beter de smaak.
Kook de rijst volgens de verpakking en kook de eieren middelhard tot hard. Snijd de eieren in grote blokjes of plakken.
Kook de groente in 5 minuten beetgaar.
Warm ondertussen onder af en toe roeren de saus op. Als deze te dik is, voeg je nog wat melk toe. Je kan de saus nu proeven en eventueel naar je eigen smaak nog wat ketjap, gembersiroop of sambal toevoegen.
Traditioneel opdienen? Leg de groente op een schaal, verdeel de komkommer en de eieren erover en giet de saus daarover heen. Maak het geheel af met een laagje kroepoek. Serveer de rijst apart.
400 gram gemengde groente in "hapklare" stukken (tauge, sperziebonen of sugarsnaps, bloemkool, wortel, kool, prei, wat je maar lekker vindt)
halve komkommer in net zo grote blokjes als de rest
3 eieren
kroepoek naar keuze (emping of casavekroepoek voor de vegamaaltijd)
150 gram witte (basmati)rijst
voor de saus:
8 eetlepels pindakaas
12 eetlepels melk (of water)
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel bruine suiker
scheutje citroensap
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
Begin met de saus:
Doe de pindakaas, melk, ketjap en gembersiroop in een pannetje en laat alles al roerend op laag vuur smelten. Roer de suiker en het citroensap erdoor en pers de teentjes knoflook boven de pan uit. Roer als laatste de sambal erdoor heen. Zodra het gaat borrelen zet je het vuur uit (anders wordt het te dik). Laat de saus lekker een uurtje trekken, hoe langer die staat, hoe beter de smaak.
Kook de rijst volgens de verpakking en kook de eieren middelhard tot hard. Snijd de eieren in grote blokjes of plakken.
Kook de groente in 5 minuten beetgaar.
Warm ondertussen onder af en toe roeren de saus op. Als deze te dik is, voeg je nog wat melk toe. Je kan de saus nu proeven en eventueel naar je eigen smaak nog wat ketjap, gembersiroop of sambal toevoegen.
Traditioneel opdienen? Leg de groente op een schaal, verdeel de komkommer en de eieren erover en giet de saus daarover heen. Maak het geheel af met een laagje kroepoek. Serveer de rijst apart.
Reacties
Een reactie posten