Lekker als hapje bij de borrel of bij een Italiaans soepje ;-)
1 groot stokbrood
4 eetlepels droge bruscetta mix
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels warm water
2 kleine blikjes tomatenpuree
plakken kaas (net zoveel plakjes als sneetjes stokbrood)
oregano of gedroogde basilicum ter garnering
Beleg naar keuze, bijv:
cherrytomaatjes in dunne plakken
ananasschijven of stukjes
plakjes gebakken champignon
reepjes paprika
plakjes ham en salami
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij het stokbrood in scheve plakken. (Maak voor extra knapperige broodjes de stokbroodkorst nat voor je het snijdt).
Meng de bruscetta met de olie en het water en laat even wellen. Meng er de puree doorheen en maak evt op smaak met zout en peper (of neem een potje kant-en-klare pizzasaus).
Smeer een laagje saus op de sneetjes stokbrood en beleg de pizzahapjes met verschillende combinaties van het beleg naar keuze. Dek de broodjes af met een plak kaas en strooi de gedroogde kruiden erover.
Bak de pizzabroodjes ongeveer 8 minuten, tot de kaas goed gesmolten is en de broodjes lekker knapperig.
1 groot stokbrood
4 eetlepels droge bruscetta mix
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels warm water
2 kleine blikjes tomatenpuree
plakken kaas (net zoveel plakjes als sneetjes stokbrood)
oregano of gedroogde basilicum ter garnering
Beleg naar keuze, bijv:
cherrytomaatjes in dunne plakken
ananasschijven of stukjes
plakjes gebakken champignon
reepjes paprika
plakjes ham en salami
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij het stokbrood in scheve plakken. (Maak voor extra knapperige broodjes de stokbroodkorst nat voor je het snijdt).
Meng de bruscetta met de olie en het water en laat even wellen. Meng er de puree doorheen en maak evt op smaak met zout en peper (of neem een potje kant-en-klare pizzasaus).
Smeer een laagje saus op de sneetjes stokbrood en beleg de pizzahapjes met verschillende combinaties van het beleg naar keuze. Dek de broodjes af met een plak kaas en strooi de gedroogde kruiden erover.
Bak de pizzabroodjes ongeveer 8 minuten, tot de kaas goed gesmolten is en de broodjes lekker knapperig.
Reacties
Een reactie posten