Een heerlijk gerecht, waarvan ik verbaasd was dat het uit mijn oven kwam en niet die van Omri/Billy ;-)
Hoofdgerecht voor 2 personen (of voorgerecht voor 4 tot 6 personen):
1 grote aubergine
bloem
peper en zout
3 tomaten in dunne plakjes
tomatensaus (ik had voor het gemak een pakje pastasaus met besilicum van AH genomen, maar als je tijd en zin hebt, kun je natuurlijk ook zelf tomatensaus maken)
1 bol mozzerella, in plakjes
50 gram geraspte parmigiana
verse basilicum
olijfolie
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van max een halve centimeter. Bestrooi beide kanten met wat zout en peper en wentel ze in de bloem. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine hierin aan beide kanten tot het ligt begint te verkleuren en de aubergine zo goed als gaar is. Doe voor iedere portie aubergineplakken een nieuw scheutje olie in je pan.
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Vet een kleine ovenschaal in en leg de helft van de aubergine op de bodem. Leg daarop de helft van de tomatenplakjes en dan de rest van de aubergine erop en sluit af met de rest van de tomaat.
Schenk de tomatensaus erover heen en leg er plakken mozzerella bovenop. Strooi de geraspte parmigiana over het geheel en bak de schotel ongeveer een half uur in de oven.
Serveer met de verse basilicum en wat ciabattabrood of gnocci.
Hoofdgerecht voor 2 personen (of voorgerecht voor 4 tot 6 personen):
1 grote aubergine
bloem
peper en zout
3 tomaten in dunne plakjes
tomatensaus (ik had voor het gemak een pakje pastasaus met besilicum van AH genomen, maar als je tijd en zin hebt, kun je natuurlijk ook zelf tomatensaus maken)
1 bol mozzerella, in plakjes
50 gram geraspte parmigiana
verse basilicum
olijfolie
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van max een halve centimeter. Bestrooi beide kanten met wat zout en peper en wentel ze in de bloem. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine hierin aan beide kanten tot het ligt begint te verkleuren en de aubergine zo goed als gaar is. Doe voor iedere portie aubergineplakken een nieuw scheutje olie in je pan.
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Vet een kleine ovenschaal in en leg de helft van de aubergine op de bodem. Leg daarop de helft van de tomatenplakjes en dan de rest van de aubergine erop en sluit af met de rest van de tomaat.
Schenk de tomatensaus erover heen en leg er plakken mozzerella bovenop. Strooi de geraspte parmigiana over het geheel en bak de schotel ongeveer een half uur in de oven.
Serveer met de verse basilicum en wat ciabattabrood of gnocci.
Reacties
Een reactie posten