Snel klaar en vetarm!
Voor 4 personen:
500 gram hutspotgroente
200 gram kruimige aardappelen
3 teentjes knoflook
2 kruidenboullionblokjes
1 prei
1 schaaltje (vega)hamblokjes
klein bakje Griekse yoghurt
olijfolie
soeppan en staafmixer
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
Doe een scheut olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de aardappel, de hutspotgroente en de knoflook ongeveer 4 minuten.
Voeg een liter kokend water en de 2 boullionblokjes aan de groente toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten op laag vuur gaarkoken.
Snijd ondertussen de prei in ringen en bak de (vega)hamblokjes volgens de verpakking.
Pureer de soep met een staafmixer en roer de preiringen en de (vega)ham erdoor en laat nog een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper en schep er in de kom een lepeltje yoghurt op. Erg lekker met Turks brood!
Voor 4 personen:
500 gram hutspotgroente
200 gram kruimige aardappelen
3 teentjes knoflook
2 kruidenboullionblokjes
1 prei
1 schaaltje (vega)hamblokjes
klein bakje Griekse yoghurt
olijfolie
soeppan en staafmixer
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
Doe een scheut olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de aardappel, de hutspotgroente en de knoflook ongeveer 4 minuten.
Voeg een liter kokend water en de 2 boullionblokjes aan de groente toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten op laag vuur gaarkoken.
Snijd ondertussen de prei in ringen en bak de (vega)hamblokjes volgens de verpakking.
Pureer de soep met een staafmixer en roer de preiringen en de (vega)ham erdoor en laat nog een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper en schep er in de kom een lepeltje yoghurt op. Erg lekker met Turks brood!
Reacties
Een reactie posten