Lekker bananentaartje! Beetje van Jamie, beetje van mezelf.
Voor een kleine springvorm:
ong 200 gram koekkruimels (ik had bastogne, maar dat vond ik niet ideaal smaken)
met 50 gram gesmolte boter
of een kant-en-klare taartbodem
4 a 5 lepels fijne suiker
4 bananen
100 ml melk
scheutje citroensap
1 espresso
3 theelepels suiker
1 reep pure chocola
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker
En verder:
een blender
een mixer
Maak een bodem door 200 gram koekkruimels met de gesmolte boter te mengen of neem een kant-en-klare taartbodem.
Zet een koekenpan met de suiker op hoog vuur en schud de pan even, zodat de hele bodem bedekt is (niet roeren!).
Mix ondertussen twee bananen en de melk in de blender.
Als de suiker gesmolten is, roer je er langzaam de bananenmelk door. Laat het geheel nog een paar minuten onder af en toe roeren op hoog vuur staan tot je een dikke bananentoffee-brei hebt. Giet dit hete mengsel op de bodem en laat het afkoelen.
Doe ondertussen de espresso met 3 theelepelssuiker in een pannetje op het vuur. Roer totdat alle suiker goed opgelost is. Haal het van het vuur en voeg 2 blokjes pure chocola toe en roer tot het opgelost is. Laat dit koffiesausje ook afkoelen.
De afwerking:
Snijd de bananen in schuine plakken en besprenkel dit met citroensap. Verdeel ze over de bananentoffee-bodem.
Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker lobbig. Gooi de koffiesaus er in en roer 2 of 3 rondjes, zodat het mooi gemarmerd blijft.Giet de koffieslagroom over de bananentaart.
Neem een scherp mes en haal van de rest van de chocoladereep chocokrullen en stooi dit eroverheen en klaar in je taartje!
Voor een kleine springvorm:
ong 200 gram koekkruimels (ik had bastogne, maar dat vond ik niet ideaal smaken)
met 50 gram gesmolte boter
of een kant-en-klare taartbodem
4 a 5 lepels fijne suiker
4 bananen
100 ml melk
scheutje citroensap
1 espresso
3 theelepels suiker
1 reep pure chocola
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker
En verder:
een blender
een mixer
Maak een bodem door 200 gram koekkruimels met de gesmolte boter te mengen of neem een kant-en-klare taartbodem.
Zet een koekenpan met de suiker op hoog vuur en schud de pan even, zodat de hele bodem bedekt is (niet roeren!).
Mix ondertussen twee bananen en de melk in de blender.
Als de suiker gesmolten is, roer je er langzaam de bananenmelk door. Laat het geheel nog een paar minuten onder af en toe roeren op hoog vuur staan tot je een dikke bananentoffee-brei hebt. Giet dit hete mengsel op de bodem en laat het afkoelen.
Doe ondertussen de espresso met 3 theelepelssuiker in een pannetje op het vuur. Roer totdat alle suiker goed opgelost is. Haal het van het vuur en voeg 2 blokjes pure chocola toe en roer tot het opgelost is. Laat dit koffiesausje ook afkoelen.
De afwerking:
Snijd de bananen in schuine plakken en besprenkel dit met citroensap. Verdeel ze over de bananentoffee-bodem.
Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker lobbig. Gooi de koffiesaus er in en roer 2 of 3 rondjes, zodat het mooi gemarmerd blijft.Giet de koffieslagroom over de bananentaart.
Neem een scherp mes en haal van de rest van de chocoladereep chocokrullen en stooi dit eroverheen en klaar in je taartje!
Reacties
Een reactie posten