Doorgaan naar hoofdcontent

Banoffee taart

Lekker bananentaartje! Beetje van Jamie, beetje van mezelf.

Voor een kleine springvorm:

ong 200 gram koekkruimels (ik had bastogne, maar dat vond ik niet ideaal smaken)
met 50 gram gesmolte boter
of een kant-en-klare taartbodem
4 a 5 lepels fijne suiker
4 bananen
100 ml melk
scheutje citroensap
1 espresso
3 theelepels suiker
1 reep pure chocola
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker

En verder:
een blender
een mixer

Maak een bodem door 200 gram koekkruimels met de gesmolte boter te mengen of neem een kant-en-klare taartbodem.
Zet een koekenpan met de suiker op hoog vuur en schud de pan even, zodat de hele bodem bedekt is (niet roeren!).
Mix ondertussen twee bananen en de melk in de blender.
Als de suiker gesmolten is, roer je er langzaam de bananenmelk door. Laat het geheel nog een paar minuten onder af en toe roeren op hoog vuur staan tot je een dikke bananentoffee-brei hebt. Giet dit hete mengsel op de bodem en laat het afkoelen.
Doe ondertussen de espresso met 3 theelepelssuiker in een pannetje op het vuur. Roer totdat alle suiker goed opgelost is. Haal het van het vuur en voeg 2 blokjes pure chocola toe en roer tot het opgelost is. Laat dit koffiesausje ook afkoelen.

De afwerking:
Snijd de bananen in schuine plakken en besprenkel dit met citroensap. Verdeel ze over de bananentoffee-bodem.
Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker lobbig. Gooi de koffiesaus er in en roer 2 of 3 rondjes, zodat het mooi gemarmerd blijft.Giet de koffieslagroom over de bananentaart.
Neem een scherp mes en haal van de rest van de chocoladereep chocokrullen en stooi dit eroverheen en klaar in je taartje!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…

Wortel knolselderijpuree

Dit is echt zo lekker.....het originele recept is voor 4 personen, ik heb het voor zijn 2-en gehalveerd maar dat had echt niet nodig geweest...Het recept komt uit 2 gulzige italianen, het is een eenvoudig recept om te maken en o zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

600 gram wortelen in blokjes
600 gram knolselderij in blokjes
200 gram aardappel in blokjes
zout en peper
nootmuskaat
60 gram boter

Wat je gaat doen :

Breng een grote pan water aan de kook met een beetje zout. Doe de groente erin en ook alles in 30 tot minuten gaar. Giet de groenten dan af en doe terug in de pan. Stamp het fijn met een pureestamper en voeg de versgemalen nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Voeg ook de boter toe.
Doe alles dan in een keukenmachine en maak er een smeuïge puree van. Je weet niet wat je proeft....
Persoonlijk vind ik dit een supervervanger voor aardappelpuree, zo heerlijk smaakvol!
Serveer het warm.

Eet smakelijk!


Blauwe peertjes

Zo, weer ontwaakt uit de winterslaap, tijd voor wat nieuwe recepten!
Het kerstdessert:















Dit heb je nodig:

- 10 a 12 stoofpeertjes, geschild
- schil van citroen (met dunschillertje alleen het geel eraf halen)
- 1 fles blue curacao
- halve liter spa rood
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kaneelstokje
- snufje zout



Bereiden:

Doe alle ingredienten in een pan en zorg dat de peertjes helemaal ondergedompeld zijn. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 2,5 tot 3 uur stoven. Laat de peertjes afkoelen en zet ze 24 uur met de vloeistof in de koelkast, zodat het blauw er goed in kan trekken.
Op de foto zijn de peertjes geserveerd met spekkoek van Fleur en limoen-mascarpone-droomijs.
De vloeistof waarin de peertjes gekookt zijn is ook erg lekker, je kunt hem vlak voor het opdienen even opwarmen en indikken met allesbinder.