Doorgaan naar hoofdcontent

Banoffee taart

Lekker bananentaartje! Beetje van Jamie, beetje van mezelf.

Voor een kleine springvorm:

ong 200 gram koekkruimels (ik had bastogne, maar dat vond ik niet ideaal smaken)
met 50 gram gesmolte boter
of een kant-en-klare taartbodem
4 a 5 lepels fijne suiker
4 bananen
100 ml melk
scheutje citroensap
1 espresso
3 theelepels suiker
1 reep pure chocola
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker

En verder:
een blender
een mixer

Maak een bodem door 200 gram koekkruimels met de gesmolte boter te mengen of neem een kant-en-klare taartbodem.
Zet een koekenpan met de suiker op hoog vuur en schud de pan even, zodat de hele bodem bedekt is (niet roeren!).
Mix ondertussen twee bananen en de melk in de blender.
Als de suiker gesmolten is, roer je er langzaam de bananenmelk door. Laat het geheel nog een paar minuten onder af en toe roeren op hoog vuur staan tot je een dikke bananentoffee-brei hebt. Giet dit hete mengsel op de bodem en laat het afkoelen.
Doe ondertussen de espresso met 3 theelepelssuiker in een pannetje op het vuur. Roer totdat alle suiker goed opgelost is. Haal het van het vuur en voeg 2 blokjes pure chocola toe en roer tot het opgelost is. Laat dit koffiesausje ook afkoelen.

De afwerking:
Snijd de bananen in schuine plakken en besprenkel dit met citroensap. Verdeel ze over de bananentoffee-bodem.
Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker lobbig. Gooi de koffiesaus er in en roer 2 of 3 rondjes, zodat het mooi gemarmerd blijft.Giet de koffieslagroom over de bananentaart.
Neem een scherp mes en haal van de rest van de chocoladereep chocokrullen en stooi dit eroverheen en klaar in je taartje!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…

Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel!

Voor 2 personen heb je nodig:

- 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 frisse appels (jonagolds bv)
- scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 75 gram walnoten
- honing
- peper en zout

Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!


*Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.

Groenteburger

Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder!
Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;)
Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groenteburger die we normaal …