Een heerlijke basissoep die je eventueel zelf kunt opleuken met bosuitjes, prei of kastanjechampignons.
Voor 2 personen heb je nodig:
1 ei
1 persoonsportie mihoen
1 (grote) sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 blik tomaten
500 ml heet water
1 boulionblokje
1 eetlepel suiker
ketjap
gembersiroop
zout en peper
wokolie
evt. een lepeltje sambal
En verder:
staafmixer
Kluts het ei met een theelepel ketjap, een theelepel gembersiroop en wat zout en peper en bak er in de wokolie een dunne omelet van.
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en spoel na het koken af met koud water en houd het apart.
Doe een scheutje wokolie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui glazig. Pers op het laatste moment de knoflook erboven uit en bak even mee. Gooi de tomaten erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en pureer het geheel met een staafmixer.
Doe het hete water, het boulionblokje en 1 eetlepel suiker erbij en breng opnieuw al roerend aan de kook.
Maak het soepje op smaak met ongeveer 4 tot 6 eetlepels gembersiroop en een zelfde hoeveelheid ketjap. Je kunt naar smaak ook nog wat zout en peper toevoegen. Voeg voor een pittige soep wat sambal toe.
Snijd de omelet in dunne reepjes en roer dit samen met de mihoen door de soep.
Lekker met kroepoek of een stokbroodje met ananasroomkaas (dat hadden wij erbij en dat combineerde erg goed).
Voor 2 personen heb je nodig:
1 ei
1 persoonsportie mihoen
1 (grote) sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 blik tomaten
500 ml heet water
1 boulionblokje
1 eetlepel suiker
ketjap
gembersiroop
zout en peper
wokolie
evt. een lepeltje sambal
En verder:
staafmixer
Kluts het ei met een theelepel ketjap, een theelepel gembersiroop en wat zout en peper en bak er in de wokolie een dunne omelet van.
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en spoel na het koken af met koud water en houd het apart.
Doe een scheutje wokolie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui glazig. Pers op het laatste moment de knoflook erboven uit en bak even mee. Gooi de tomaten erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en pureer het geheel met een staafmixer.
Doe het hete water, het boulionblokje en 1 eetlepel suiker erbij en breng opnieuw al roerend aan de kook.
Maak het soepje op smaak met ongeveer 4 tot 6 eetlepels gembersiroop en een zelfde hoeveelheid ketjap. Je kunt naar smaak ook nog wat zout en peper toevoegen. Voeg voor een pittige soep wat sambal toe.
Snijd de omelet in dunne reepjes en roer dit samen met de mihoen door de soep.
Lekker met kroepoek of een stokbroodje met ananasroomkaas (dat hadden wij erbij en dat combineerde erg goed).
Reacties
Een reactie posten