Ik had gister trek in aubergine, Arjan in pasta... en dit was het resultaat!
Voor 2 personen:
150 gram fusili
1 aubergine
2 flinke tomaten
tomatensaus met basilicum (kun je zelf maken, maar pakje kant-en-klare saus van ah werkt ook prima)
1 bol mozerella
boullionblokje
olijfolie
bakboter
bloem
zout en peper
Bereiden:
Kook de pasta met een boullionblokje volgens de gerbruiksaanwijzing.
Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en meng met bloem, totdat alles bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
Ontvel de tomaten en snijdt in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie en een scheut bakboter in een grote koekenpan. Bak hierin de aubergineblokjes op hoog vuur ruim 5 minuten. Schep regelmatig om en druk af en toe met de achterkant van de spatel op de blokjes, zodat het bittere vocht eruit loopt en de aubergine goed gaar wordt.
Als de auberine lichtbruin kleurt, bak je de tomatenblokjes nog een minuutje mee. Voeg dan de saus toe en laat het geheel op laag vuur doorwarmen. Snijd ondertussen de mozerella in blokjes en voeg deze op het laatste moment toe. Als ze iets beginnen te smelten is het klaar.
Serveer de Pasta a la Melanzane met parmezaanse kaas!
Voor 2 personen:
150 gram fusili
1 aubergine
2 flinke tomaten
tomatensaus met basilicum (kun je zelf maken, maar pakje kant-en-klare saus van ah werkt ook prima)
1 bol mozerella
boullionblokje
olijfolie
bakboter
bloem
zout en peper
Bereiden:
Kook de pasta met een boullionblokje volgens de gerbruiksaanwijzing.
Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en meng met bloem, totdat alles bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
Ontvel de tomaten en snijdt in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie en een scheut bakboter in een grote koekenpan. Bak hierin de aubergineblokjes op hoog vuur ruim 5 minuten. Schep regelmatig om en druk af en toe met de achterkant van de spatel op de blokjes, zodat het bittere vocht eruit loopt en de aubergine goed gaar wordt.
Als de auberine lichtbruin kleurt, bak je de tomatenblokjes nog een minuutje mee. Voeg dan de saus toe en laat het geheel op laag vuur doorwarmen. Snijd ondertussen de mozerella in blokjes en voeg deze op het laatste moment toe. Als ze iets beginnen te smelten is het klaar.
Serveer de Pasta a la Melanzane met parmezaanse kaas!
Reacties
Een reactie posten