Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta a la Melanzane

Ik had gister trek in aubergine, Arjan in pasta... en dit was het resultaat!

Voor 2 personen:
150 gram fusili
1 aubergine
2 flinke tomaten
tomatensaus met basilicum (kun je zelf maken, maar pakje kant-en-klare saus van ah werkt ook prima)
1 bol mozerella
boullionblokje
olijfolie
bakboter
bloem
zout en peper

Bereiden:
Kook de pasta met een boullionblokje volgens de gerbruiksaanwijzing.
Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en meng met bloem, totdat alles bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
Ontvel de tomaten en snijdt in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie en een scheut bakboter in een grote koekenpan. Bak hierin de aubergineblokjes op hoog vuur ruim 5 minuten. Schep regelmatig om en druk af en toe met de achterkant van de spatel op de blokjes, zodat het bittere vocht eruit loopt en de aubergine goed gaar wordt.
Als de auberine lichtbruin kleurt, bak je de tomatenblokjes nog een minuutje mee. Voeg dan de saus toe en laat het geheel op laag vuur doorwarmen. Snijd ondertussen de mozerella in blokjes en voeg deze op het laatste moment toe. Als ze iets beginnen te smelten is het klaar.
Serveer de Pasta a la Melanzane met parmezaanse kaas!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Wortel knolselderijpuree

Dit is echt zo lekker.....het originele recept is voor 4 personen, ik heb het voor zijn 2-en gehalveerd maar dat had echt niet nodig geweest...Het recept komt uit 2 gulzige italianen, het is een eenvoudig recept om te maken en o zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

600 gram wortelen in blokjes
600 gram knolselderij in blokjes
200 gram aardappel in blokjes
zout en peper
nootmuskaat
60 gram boter

Wat je gaat doen :

Breng een grote pan water aan de kook met een beetje zout. Doe de groente erin en ook alles in 30 tot minuten gaar. Giet de groenten dan af en doe terug in de pan. Stamp het fijn met een pureestamper en voeg de versgemalen nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Voeg ook de boter toe.
Doe alles dan in een keukenmachine en maak er een smeuïge puree van. Je weet niet wat je proeft....
Persoonlijk vind ik dit een supervervanger voor aardappelpuree, zo heerlijk smaakvol!
Serveer het warm.

Eet smakelijk!


Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…

Smoothie van appel & kiwi

Fruit vind ik echt heerlijk...alleen als het in de schaal ligt, pak ik het toch niet zo snel. Ontbijten vind ik echt verschrikkelijk maar ik realiseer me wel dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Vanmiddag heb ik de keukenmachine maar weer op het aanrecht gezet en vers sap gemaakt van 10 sinaasappels, 2 citroenen en 4 grapefruits, gezond en lekker :) De opbrengst was meer dan een liter.Zonde om niet meteen iets mee te maken, een smoothie van kiwi en appel leek me wel lekker, lijkt me ook wel iets als ontbijt. Toen heb de kookwekker gezet en gekeken hoe lang het duurt voordat deze smoothie verder klaar is.
Nog geen 10 minuten, zo klaar dus, vanaf morgen ga ik weer ontbijten, het sap is luchtdicht afgesloten dus dat blijft nog wel even goed en of je het nou als ontbijt wilt maken of gezond tussendoortje, hij is heerlijk!

Dit heb je nodig voor 1 smoothie :


1 appel
2 gele kiwi's
100 ml vruchtesap
3 eetlepels yoghurt
blender

Wat je gaat doen :

Schil de appel en de kiwi's e…