Erg lekker gerecht, zelfs Arjan vond het lekker ;)
Dus de volgende keer dat je op visite komt is de kans groot dat we dit eten!
Voor 2 personen:
3 pruimen
5 gedroogde abrikozen
2 bolletjes stemgember
klein takje verse pepermunt
flinke scheut limoensap (naar smaak)
125 gram couscous
klein scheutje olijfolie
2 tot 3 eetlepels roomboter
50 gram gepelde pistachenoten (verkrijgbaar bij de albert)
ca 1/2 theelepel kaneel
ca 1 theelepel bruine suiker
125 ml griekse yoghurt
scheut honing
Ontpit de pruimen en snijd in stukken (niet te klein). Snijd de abrikozen en pepermunt in reepjes en de gember zo fijn mogelijk.
Doe de couscous in een pan met een klein scheutje olijfolie en 125 ml kokend water. Doe de deksel erop en laat 2 tot 3 minuten wellen. Zet de pan op het fornuis, voeg dan de boter toe en laat dit er op laag vuur onder af en toe roeren doorheen smelten. Roer dan limoensap , kaneel en bruine suiker naar smaak erdoor. Roer dan de pistachenoten, pruimen, abrikozen, gember en pepermunt erdoor. Terwijl dit even doorwarmt maak je een saus van de yoghurt en de honing.
Lekker met falafel of Marokaanse schijf en een frisse wortel salade!
Dus de volgende keer dat je op visite komt is de kans groot dat we dit eten!
Voor 2 personen:
3 pruimen
5 gedroogde abrikozen
2 bolletjes stemgember
klein takje verse pepermunt
flinke scheut limoensap (naar smaak)
125 gram couscous
klein scheutje olijfolie
2 tot 3 eetlepels roomboter
50 gram gepelde pistachenoten (verkrijgbaar bij de albert)
ca 1/2 theelepel kaneel
ca 1 theelepel bruine suiker
125 ml griekse yoghurt
scheut honing
Ontpit de pruimen en snijd in stukken (niet te klein). Snijd de abrikozen en pepermunt in reepjes en de gember zo fijn mogelijk.
Doe de couscous in een pan met een klein scheutje olijfolie en 125 ml kokend water. Doe de deksel erop en laat 2 tot 3 minuten wellen. Zet de pan op het fornuis, voeg dan de boter toe en laat dit er op laag vuur onder af en toe roeren doorheen smelten. Roer dan limoensap , kaneel en bruine suiker naar smaak erdoor. Roer dan de pistachenoten, pruimen, abrikozen, gember en pepermunt erdoor. Terwijl dit even doorwarmt maak je een saus van de yoghurt en de honing.
Lekker met falafel of Marokaanse schijf en een frisse wortel salade!
Reacties
Een reactie posten