Dit recept gister gemaakt en ik dacht, laat ik het gelijk maar opschrijven, anders vergeet ik het weer. Staat binnen een kwartier op tafel!
1 grote sjalot (of 2 kleintjes)
150 gr basmatirijst
klein blikje mais, uitgelekt
300 gram doperwtjes en worteltjes
50 gram cashewnoten
75 gram jong belegen kaas in kleine blokjes
1 tuinkruidenboullionblokje
bakboter of olijfolie
Snipper de sjalotjes. Doe een scheut bakboter of olijfolie in een grote pan (geen koekenpan) en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de rauwe rijst toe en bak deze een paar minuutjes mee tot hij glazig is. Voeg 400 ml kokend water toe en verkruimel het boullionblokje erdoor. Roer het even goed door en laat het op laag vuur 5 minuten staan.
Voeg na 5 minuten de mais en de doperwtjes en worteltjes toe (diepvries even ontdooien, bv door er in een vergiet een keteltje heet water overheen te gieten). Laat het geheel dan nog 7 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg de laatste 2 minuten de cashewnoten toe (eventueel grof gehakt).
Roer het geheel goed door om te controleren of al het vocht opgenomen is (zo niet, kun je hem iets langer op het vuur laten staan of afgieten).
Roer voor het opdienen de kaasblokjes door de hete rijst en klaar is de pilav.
1 grote sjalot (of 2 kleintjes)
150 gr basmatirijst
klein blikje mais, uitgelekt
300 gram doperwtjes en worteltjes
50 gram cashewnoten
75 gram jong belegen kaas in kleine blokjes
1 tuinkruidenboullionblokje
bakboter of olijfolie
Snipper de sjalotjes. Doe een scheut bakboter of olijfolie in een grote pan (geen koekenpan) en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de rauwe rijst toe en bak deze een paar minuutjes mee tot hij glazig is. Voeg 400 ml kokend water toe en verkruimel het boullionblokje erdoor. Roer het even goed door en laat het op laag vuur 5 minuten staan.
Voeg na 5 minuten de mais en de doperwtjes en worteltjes toe (diepvries even ontdooien, bv door er in een vergiet een keteltje heet water overheen te gieten). Laat het geheel dan nog 7 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg de laatste 2 minuten de cashewnoten toe (eventueel grof gehakt).
Roer het geheel goed door om te controleren of al het vocht opgenomen is (zo niet, kun je hem iets langer op het vuur laten staan of afgieten).
Roer voor het opdienen de kaasblokjes door de hete rijst en klaar is de pilav.
Reacties
Een reactie posten