Dit recept is echt de moeite waard! Hoewel, echt veel moeite om hem te maken is het niet.
Ingrediƫnten
Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel.
Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minuten.
Laat de taart afkoelen. Als de taart afgekoeld is, afdekken met met plastic folie en nog minstens 2 uur in de koelkast stijf worden.
Ingrediƫnten
- 1 pak bastognekoeken
- 200 gram boter
- 300 gram witte basterdsuiker
- 2 1/2 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 4 eierdooiers
- 1 eetlepel bakpoeder
- 90 gram custard
- 1 kilo magere kwark
- 1/2 citroen (sap ervan)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden.Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel.
Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minuten.
Laat de taart afkoelen. Als de taart afgekoeld is, afdekken met met plastic folie en nog minstens 2 uur in de koelkast stijf worden.
Reacties
Een reactie posten