Veel geduld is gevraagd, het duurt vier weken voordat je een glaasje zelfgemaakte limoncello ( koud is het lekkerst!) kunt drinken.
Dit is wat je er voor nodig hebt :
Wat je gaat doen :
De 10 citroenen en de limoen tien minuten in warm water weken en goed afdrogen, heel dun schillen, zonder dat er wit aan de schil zit, witte schil geeft een bittere smaak. Je gebruikt biologische citroenen en limoen omdat er dan geen bestrijdingsmiddelen op gebruikt zijn die de smaak beinvloeden.
het is even een priegelwerkje maar het resultaat gaat er wel naar zijn!
Dan de schillen van de citroenen en de limoen in de rumtopf doen en daar de wodka bijschenken.
Deel 1 is klaar, dit moet je drie weken lang op een donkere plek bewaren en elke dag even omschudden.
Na drie weken zet je een pan op met 350 ml water, dit breng je aan de kook en als het kookt voeg je 500 gram suiker toe, dit blijf je roeren tot alle suiker is opgelost en dan zet je het gas uit. Als het suikerwater is afgekoeld voeg je het toe aan de rumtopf, je schud het weer door elkaar en je zet het nog voor een week weg. Wel weer elke dag even omschudden.
Na vier weken zeef je de schillen eruit, giet de limoncello in een fles en dan zet je hem in de koelkast, als hij lekker koud is schenk je het in een espressoglas en dan kun je genieten van je zelfgemaakte zonnestralen in een fles!
Salute!
Reacties
Een reactie posten