Perfect gerecht voor als je koelkast bijna leeg is en de vriezer niet...
Wat je nodig hebt voor 3 a 4 personen :
Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Laat de roerbakgroente en de spinazie in 2 pannen ontdooien op het vuur. Zet een pannetje water op en breng het aan de kook. Schil de pastinaak en snij deze in blokjes. Kook ze even 3 minuten en giet ze dan af.
Kluts de eieren en voeg hier een scheutje melk, een eetlepel bloem en 2 eetlepels italiaanse dipper aan toe, alles goed roeren tot er geen klontjes meer zijn en dan als laatste de jonge kaas erdoor roeren.
Als het bladerdeeg ontdooit is, vet je de springvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.Strooi hier het handje oude kaas overheen. Roer dan alle groente door elkaar en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Hieroverheen giet je het eiermengsel en dan plaats je de vorm in het midden van de oven en bakt deze ongeveer 20/30 minuten. (tot het deeg een mooi kleurtje heeft) Haal de taart uit de oven, laat hem nog even staan en dan....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten