Het is wel weer een beetje de tijd van het jaar om iets met kruidnoten te maken, omdat mijn energie weer te wensen over laat, heb ik iets eenvoudigs en lekkers gemaakt, niet veel werk en de proevers waren tevreden.
Wat je nodig hebt voor 6/8 personen :
Wat je gaat doen:
Zet een pannetje op het vuur met de slagroom, snij het vanillestokje in de lengte open en haal merg eruit en roer dit door de slagroom, het stokje daarna ook in de pan. Laat dit op een laag vuur tegen de kook aan komen, niet gaan inkoken maar ongeveer een kwartiertje tegen de kook aanhouden zodat de vanille goed zijn smaak kan afgeven.(wel af en toe roeren)
Ondertussen met een staafmixer de kruidnoten fijn malen en door de suiker heen roeren (klein beetje kruidnoten apart houden om later mee te bestrooien)
De gelatineblaadjes in koud water 5 minuten laten weken en dan goed uitknijpen.
Haal het vanillestokje uit de pan en voeg de suiker en de kruidnoten toe.Goed roeren totdat de suiker gesmolten is, dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen en blijven roeren tot er een egale massa ontstaat. Schenk dit in de glaasjes en dek de glaasjes dan af met folie en plaats ze minimaal 4 uur in de koelkast.
Haal ze voor het opdienen ruim van te voren uit de koelkast zodat ze makkelijker uit het glaasje komen. (tip: zet ze in een laagje warm water in een schaal, dan laten ze ook snel los)Stort ze op een schoteltje, strooi er nog wat gemalen kruidnoten overheen en dan.....eet smakelijk!