Zelf satésaus maken is heel simpel en altijd lekker, want je bepaald zelf de smaak.
- 7 eetlepels pindakaas
- 7 eetlepels melk*
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 scheutje citroen- of limoensap
Doe de pindakaas in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Als de pindakaas gesmolten is, voeg je de melk, de ketjap, de gembersiroop en de suiker toe. Roer het geheel goed door tot er een gladde saus ontstaat. Hak de knoflook in kleine stukjes of pers het uit en voeg aan de saus toe. Tot slot de sambal en de citroensap er door roeren.
De smaak wordt beter als hij een paar uurtjes van het vuur af staat te trekken en voor het eten weer opgewarmd wordt.
Als deze saus iets te dik is naar je smaak, kun je gewoon een extra scheutje melk toevoegen.
* Voor kokossatésaus vervang je de melk door kokosmelk.
- 7 eetlepels pindakaas
- 7 eetlepels melk*
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 scheutje citroen- of limoensap
Doe de pindakaas in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Als de pindakaas gesmolten is, voeg je de melk, de ketjap, de gembersiroop en de suiker toe. Roer het geheel goed door tot er een gladde saus ontstaat. Hak de knoflook in kleine stukjes of pers het uit en voeg aan de saus toe. Tot slot de sambal en de citroensap er door roeren.
De smaak wordt beter als hij een paar uurtjes van het vuur af staat te trekken en voor het eten weer opgewarmd wordt.
Als deze saus iets te dik is naar je smaak, kun je gewoon een extra scheutje melk toevoegen.
* Voor kokossatésaus vervang je de melk door kokosmelk.
Reacties
Een reactie posten