Doorgaan naar hoofdcontent

Tortellini met saus van mascarpone,olijven en paprika




Wat je nodig hebt voor 2/3 personen :

  • verse tortellini met walnoten en kaas (ah)
  • 2 geroosterde paprika's
  • half blikje zwarte olijven
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 50 gram rucola
  • 1 bol mozzarella
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 eetlepel italiaanse dipper
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten

    Wat je gaat doen :

    Zet een pan water op het vuur en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
    De mozzarella in blokjes snijden, in een apart schaaltje doen, olijfolie eroverheen en 1 eetlepel italiaanse dipper erdoorheen roeren, even lekker laten staan zodat de dipper goed kan intrekken.
    De paprika's in reepjes snijden en de olijven halveren.
    Rooster de pijnboompitten even kort in een koekepan.
    Dan de mascarpone, paprika's en olijven even in een pan verwarmen.
    Als de pasta gaar is, roer je de rucola en de mozzarella hierdoorheen, dan een beetje saus erover en maak het af met de geroosterde pijnboompitten.
    En dan....eet smakelijk!
    voor de liefhebber : je kunt er nog wat kaas overheen raspen
  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken.
    Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker!
    Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer!

    Wat je nodig hebt voor 4 personen :

    3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken
    bloem om te bestuiven
    4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout
    plantaardige olie
    200 gram stevige mozzarella in blokjes
    5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
    enkele blaadjes basilicum

    saus :


    2 eetlepels extra vergine olijfolie
    1 kleine ui, fijngehakt
    500 gram pomodori uit blik
    enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd
    snuf zout

    Wat je gaat doen :

    Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem gl…

    Aardappelsalade met creme fraiche

    Wat je nodig hebt:

    8 grote aardappelen
    1 klein bekertje crème fraîche
    4 eetlepels mayonaise
    3 theelepels grove mosterd
    1 snufje suiker
    2 tenen knoflook
    bieslook en peterselie naar smaak
    1 scheutje citroensap
    peper en zout


    Wat je gaat doen:

    Was de aardappelen en kook ze in de schil
    in een half uurtje gaar (hangt af van de soort, niet aan snot koken :-)
    en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, snij je ze in blokjes ( je kunt ze als je dat wilt natuurlijk schillen voor die tijd)
    Snijd de peterselie en bieslook, pers de teentjes knoflook uit en
    meng deze met de verder ingerediënten in een kom/schaal
    Schep de blokjes voorzichtig door het mengsel en zet het geheel
    nog even afgedekt in de koelkast.

    Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

    Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel!

    Voor 2 personen heb je nodig:

    - 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
    - 200 gram zachte geitenkaas
    - 2 frisse appels (jonagolds bv)
    - scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
    - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
    - 75 gram walnoten
    - honing
    - peper en zout

    Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
    Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
    Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
    Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
    Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!


    *Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.