Doorgaan naar hoofdcontent

Pomelo citroenkwarktaart



Gisteren voor het eerst een kwarktaart gemaakt die niet uit een pakje komt. Even wat rondgeneusd op internet voor een standaard kwarktaart en die naar eigen inzicht gemaakt tot een Pomelo Citroenkwarktaart, lekker fris en voor sommigen zelfs een beetje zuur, smaken verschillen :)

Wat je nodig hebt voor 12 tot 15 personen :


  • springvorm 26 cm
  • 450 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • sap van 2 citroenen
  • 1/2 honey pomelo
  • 200 gram bastognekoeken
  • 125 gram ongezouten boter
  • 6 gelatine blaadjes
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker

    Wat je gaat doen :

    Laat de gelatineblaadjes een kwartier in het koude water weken. Maal in de keukenmachine de bastognekoeken fijn en smelt de boter op een laag vuur. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkant van de springvorm in. Als de boter is gesmolten voeg je de fijngemalen bastognekoeken toe en mengt alles goed door elkaar. Verdeel dit koek/botermengsel over de boden van de springvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel egaal over de bodem, gebruik de lepel ook om de koek tegen de bodem aan te drukken. Zet hem dan weg in de koelkast.
    Zet een pan op het vuur met de melk en verwarm hierin de suiker, knijp dan de gelatine uit en voeg deze ook aan de melk toe. Als de gelatine en de suiker gesmolten zijn haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen.
    Doe dan de slagroom in de keukenmachine en klop deze stijf, voeg de sap van de citroenen en de vanillesuiker hieraan toe en klop het nog even door. Haal het vruchtvlees uit de pomelo, ontdoe deze van de velletjes en snij in stukjes.
    Doe dan de kwark en de melk bij de slagroom en laat het nog heel even draaien in de keukenmachine, dan de pomelo er met de hand doorspatelen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig in de springvorm en dek het af met plasticfolie en zet een nachtje in de koelkast. Haal hem er de volgende dag weer uit en dan.....eet smakelijk!

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Gepaneerde oesterzwammen

    Lekker als tussendoortje of luie zondag lunch maar ook prima vervanger voor het vlees bij de maaltijd.
    Simpel te maken en naar eigen smaak te kruiden.
    Wij hebben het vandaag met zijn 3-en gegeten als soort van late lunch, trek in iets warms en lekkers.

    Wat je nodig hebt:


    300 gram oesterzwammen
    2 eieren
    gekruide paneermeel ( je kunt natuurlijk ook zelf paneermeel kruiden)
    olijfolie om in te bakken
    keukenpapier

    Wat je gaat doen :

    Pak twee bordjes en kluts in het ene bordje de eieren los en strooi in het andere bordje de paneermeel. De harde onderkanten van de oesterzwammen afsnijden en eerst door het ei halen, dan door de paneermeel en even wegleggen op een bord. Om de onderkanten van de oesterzwammen goed met ei te kunnen besmeren kun je een kwastje gebruiken.
    Als je alle zwammen door het ei en het paneermeel hebt gehaald zet je een koekepan op het vuur. Verhit hierin een laagje olijfolie en bak de oesterzwammen op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. ( ongeveer een m…

    Ovenschotel spruitjes met krieltjes, pecannoten en ricotta

    Het idee van dit recept komt uit de Allerhande, het is alleen iets aangepast naar persoonlijke smaken.

    Wat je nodig hebt voor 3 personen :

    400 gram kleine spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)400 gram krieltjes (gehalveerd)100 gram gezouten pecannoten6 eetlepels olijfolie + extra om eten te besprenkelen2 eetlepels tijm1 eetlepel kerriepoeder250 gram ricottagebakken uitjes om bord te bestrooienbakplaat + bakpapier+grote komWat je gaat doen :
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) Neem een grote kom en vermeng hierin de spruitjes en de krieltjes. Hak de pecannoten grof en voeg aan de kom toe. Roer de tijm en kerriepoeder samen met de olijfolie door de spruitjes, krieltjes en noten heen.  Verdeel dit over een bakplaat en "versier" de bakplaat met de ricotta.  Plaats dit in het midden van de oven en bak het in 25 tot 35 minuten gaar.  Verdeel het dan over de borden, sprenkel hier nog wat olijfolie overheen en wat gebakken uitjes en dan ....eet smakelijk!
    Lijkt me ook erg lekk…