Doorgaan naar hoofdcontent

Warme wintervla met bastogne en bounty





Verantwoord is het natuurlijk eigenlijk niet zo'n toetje.....maar wel lekker en het past helemaal bij het koude weer van vandaag. Morgen maar weer gewoon gezond en verantwoord, vandaag even lekker snoepen na de snert die mijn moeder voor ons had gemaakt. In de winter eten we vaker custard, voor mij hoort het dus bij winter,ook al is het dat natuurlijk nog niet, het was wel ijzig koud vandaag!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :


  • 2 bastognekoeken in stukjes
  • 2 bounty's in stukjes
  • 400 ml melk
  • 20 tot 30 gram suiker (hoe zoet je het wilt hebben...ik heb 30 gedaan)
  • 20 gram custard
  • 2 sapglazen

    Wat je gaat doen:

    De bounty's eerst door de lengte in 2-en en daarna in kleine stukjes.De bastognekoeken in kleine stukjes breken en dan samen met de gesneden bounty over de glazen verdelen.
    De melk in een pannetje verwarmen, een beetje melk apart houden om de custard mee te vermengen, breng de melk aan de kook, voeg de custard toe en roer het goed door elkaar, voeg de suiker toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken.
    Schenk het dan in de glazen en serveer meteen....eet smakelijk!



  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken.
    Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker!
    Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer!

    Wat je nodig hebt voor 4 personen :

    3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken
    bloem om te bestuiven
    4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout
    plantaardige olie
    200 gram stevige mozzarella in blokjes
    5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
    enkele blaadjes basilicum

    saus :


    2 eetlepels extra vergine olijfolie
    1 kleine ui, fijngehakt
    500 gram pomodori uit blik
    enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd
    snuf zout

    Wat je gaat doen :

    Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem gl…

    Blauwe peertjes

    Zo, weer ontwaakt uit de winterslaap, tijd voor wat nieuwe recepten!
    Het kerstdessert:















    Dit heb je nodig:

    - 10 a 12 stoofpeertjes, geschild
    - schil van citroen (met dunschillertje alleen het geel eraf halen)
    - 1 fles blue curacao
    - halve liter spa rood
    - 200 gram kristalsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 kaneelstokje
    - snufje zout



    Bereiden:

    Doe alle ingredienten in een pan en zorg dat de peertjes helemaal ondergedompeld zijn. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 2,5 tot 3 uur stoven. Laat de peertjes afkoelen en zet ze 24 uur met de vloeistof in de koelkast, zodat het blauw er goed in kan trekken.
    Op de foto zijn de peertjes geserveerd met spekkoek van Fleur en limoen-mascarpone-droomijs.
    De vloeistof waarin de peertjes gekookt zijn is ook erg lekker, je kunt hem vlak voor het opdienen even opwarmen en indikken met allesbinder.

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden.
    De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).



    Voor 3 a 4 potten heb je nodig:

    - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
    - 500 gram geleisuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 appel, geraspt
    - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
    - 2 eetlepels gembersiroop
    - 2 volle theelepels kaneelpoeder
    - scheutje limoensap

    Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
    Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
    Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.