Doorgaan naar hoofdcontent

Warme wintervla met bastogne en bounty





Verantwoord is het natuurlijk eigenlijk niet zo'n toetje.....maar wel lekker en het past helemaal bij het koude weer van vandaag. Morgen maar weer gewoon gezond en verantwoord, vandaag even lekker snoepen na de snert die mijn moeder voor ons had gemaakt. In de winter eten we vaker custard, voor mij hoort het dus bij winter,ook al is het dat natuurlijk nog niet, het was wel ijzig koud vandaag!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :


  • 2 bastognekoeken in stukjes
  • 2 bounty's in stukjes
  • 400 ml melk
  • 20 tot 30 gram suiker (hoe zoet je het wilt hebben...ik heb 30 gedaan)
  • 20 gram custard
  • 2 sapglazen

    Wat je gaat doen:

    De bounty's eerst door de lengte in 2-en en daarna in kleine stukjes.De bastognekoeken in kleine stukjes breken en dan samen met de gesneden bounty over de glazen verdelen.
    De melk in een pannetje verwarmen, een beetje melk apart houden om de custard mee te vermengen, breng de melk aan de kook, voeg de custard toe en roer het goed door elkaar, voeg de suiker toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken.
    Schenk het dan in de glazen en serveer meteen....eet smakelijk!



  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Smoothie van appel & kiwi

    Fruit vind ik echt heerlijk...alleen als het in de schaal ligt, pak ik het toch niet zo snel. Ontbijten vind ik echt verschrikkelijk maar ik realiseer me wel dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Vanmiddag heb ik de keukenmachine maar weer op het aanrecht gezet en vers sap gemaakt van 10 sinaasappels, 2 citroenen en 4 grapefruits, gezond en lekker :) De opbrengst was meer dan een liter.Zonde om niet meteen iets mee te maken, een smoothie van kiwi en appel leek me wel lekker, lijkt me ook wel iets als ontbijt. Toen heb de kookwekker gezet en gekeken hoe lang het duurt voordat deze smoothie verder klaar is.
    Nog geen 10 minuten, zo klaar dus, vanaf morgen ga ik weer ontbijten, het sap is luchtdicht afgesloten dus dat blijft nog wel even goed en of je het nou als ontbijt wilt maken of gezond tussendoortje, hij is heerlijk!

    Dit heb je nodig voor 1 smoothie :


    1 appel
    2 gele kiwi's
    100 ml vruchtesap
    3 eetlepels yoghurt
    blender

    Wat je gaat doen :

    Schil de appel en de kiwi's e…

    Omelet met tomaat, ui en mozzarella

    Een lekkere lunch die goed vult.
    Ik wilde een soort van roerei gaan maken met kleine tomaatjes, het werd toch een soort van omelet omdat ik ook nog mozzarella in de koelkast vond.

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    10 gehalveerde kleine tomaatjes1 ui in stukjes gesneden4 geklutste eierenflinke snuf kerriepoeder1 eetlepel italiaanse kruiden1 bol mozzarella in plakken gesnedenpeper, zout en olijfolie
    Wat je gaat doen:
    Verhit in een koekepan een scheutje olijfolie en voeg de tomaat en de uit toe. Bak dit even aan en voeg ondertussen de kerrie en italiaanse kruiden aan je geklutste eieren toe en kluts alles nog even goed door elkaar.  Giet je eiermengsel over de tomaten en uien heen en draai het vuur laag, laat het ei stollen en verdeel dan de mozzarella eroverheen. Als je ei helemaal gestolt is draai je hem heel even om in de pan. Ik doe dit altijd met behulp van een bord, die zet ik op de kop op de pan en draai dan de pan om, dan heb je het op het bord liggen en dan laat je het zo weer…

    Vegetarische jachtschotel

    Ahum... Yvonne, je bent niet de enige die geen zin heeft om te leren :P Dank je dat je me een goed excuus geeft om even te "spijbelen"!
    Ik had vorige week (je weet wel, die ene dag dat het zo warm was) in eens zo'n zin in jachtschotel! Dat maakte mn moeder 's winters altijd, met sucadelapjes. Maar ja, ik dacht daar is Arjan vast niet blij mee, dus heb ik even een vega-variant verzonnen en het was echt heerlijk!
    Dus bij deze het recept:

    Saus:
    - 1 sjalotje of klein uitje
    - 1 teentje knoflook
    - scheutje bakboter
    - scheutje olijfolie
    - laurierblaadje
    - 2 dl kruidenboullion (maak 5 dl)
    - scheutje rode wijn
    - 1 eetlepel bloem
    - gemalen peper

    Vulling:
    - 3 dl kruidenboullion
    - 1 theelepeltje gedroogde tijm
    - 250 gr champignons
    - 200 tot 250 gr gemengde paddestoelen
    - 2 grote winterwortels
    - 1 grote zure appel
    (leef je uit! Doperwtjes, knolselderij, boontjes, kan allemaal!)

    Toplaag:
    - voor 2 personen aardappelpuree (bijv uit een zakje)
    - panneermeel

    Voor erbij:
    - 2 tot 3 grote appels
    - 1 eetlepel suik…