Doorgaan naar hoofdcontent

Zondagmiddaglunch/tussendoortje




Dit is onze zondagmiddag lunch : bladerdeeghapjes met prei, kastanjechampignons, olijven en feta.

Voor 2 grote eters of 4 kleine heb je nodig :


  • 4 plakjes bladerdeeg
  • ongeveer 50 gram feta
  • 8 preiringetjes
  • 8 zwarte olijven
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 4 kastanjechampignons
  • 1 eetlepel pijnboompitten

    Wat je gaat doen :

    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de pijnboompitten in een pan.
    Champignons in plakjes snijden en samen met de preiringetjes even op zacht vuur bakken in een pan met wat olijfolie. Strooi hier de italiaanse kruiden overheen. Feta in blokjes snijden en olijven halveren.
    Wanneer het bladerdeeg ontdooid is, kun je ze vanuit het midden vullen, eerst wat feta en olijven, dan wat pijnboompitten en daarna de champignons en prei. Vouw ze dan met de vier uiteinden naar elkaar toe als een enveloppe. Je kunt ze eventueel nog bestrijken met wat eigeel. Plaats ze op een stukje bakpapier in het midden van de oven. Na een minuut of 15 tot 20 zijn ze klaar...eet smakelijk!



  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Kruidnotentaart /Pepernotentaart

    Het recept hieronder is met pepernoten, maar met kruidnoten was hij ook erg lekker! Al is het nog lang geen sinterklaastijd...ik had zin om eens iets te proberen, iets anders en pepernoten waren al te koop ;)dus het werd een pepernotentaart!


    Wat je nodig hebt:
    500 gram pepernoten
    ongeveer 150 gram boter
    1 bakje mascarpone
    2 bekertjes slagroom
    springvorm
    cacaopoeder
    poedersuiker
    2 zakjes vanillesuiker

    En wat je gaat doen :
    Hier wordt het alweer een beetje lastig met exacte hoeveelheden...
    Als eerste in de keukenmachine de pepernoten fijn malen.
    In een pannetje de boter smelten (ik denk ongeveer 150 gram)
    Van de fijngemalen pepernoten het grootste deel voor de bodem gebruiken, deze mengen met de boter en op de bodem van de springvorm aandrukken en even in de koelkast zetten.
    Dan de slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen. In een andere kom de mascarpone met een paar flinke eetlepels pepernotenmeel mixen ( blijven proeven...) en daarna de slagroom hierdoor spatelen. hoeveelheden van p…

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Panna cotta met kruidnoten

    Het is wel weer een beetje de tijd van het jaar om iets met kruidnoten te maken, omdat mijn energie weer te wensen over laat, heb ik iets eenvoudigs en lekkers gemaakt, niet veel werk en de proevers waren tevreden.

    Wat je nodig hebt voor 6/8 personen :
    6/8 espressoglazen (afhankelijk van de grootte van je glazen)
    6 gelatineblaadjes
    500 ml slagroom
    vanillestokje
    25 gram suiker
    25 gram fijngemalen kruidnoten + een beetje extra om te bestrooien

    Wat je gaat doen:
    Zet een pannetje op het vuur met de slagroom, snij het vanillestokje in de lengte open en haal merg eruit en roer dit door de slagroom, het stokje daarna ook in de pan. Laat dit op een laag vuur tegen de kook aan komen, niet gaan inkoken maar ongeveer een kwartiertje tegen de kook aanhouden zodat de vanille goed zijn smaak kan afgeven.(wel af en toe roeren)
    Ondertussen met een staafmixer de kruidnoten fijn malen en door de suiker heen roeren (klein beetje kruidnoten apart houden om later mee te bestrooien)
    De gelatineblaadjes i…