Doorgaan naar hoofdcontent

Courgetteburger




Het originele recept is voor courgettegehaktballetjes en dat was in eerste instantie ook mijn bedoeling, alleen nadat ik nog een paar andere dingen had gemaakt bedacht ik me dat ik ook wel burgers kon maken en dan met een pitabroodje en wat saus en klaar is de maaltijd.Ik heb van de hoeveelheden die volgen 2 burgers gemaakt, maar dat waren hele flinke jongens,dus eigenlijk kun je er gewoon 4 maken.Maar goed, wij zijn ook grote eters....
Ben nog steeds in de ban van de italiaanse receptensite en heb intussen nog veel meer ontdekt wat ik wel eens wil gaan maken!

Wat je nodig hebt voor 4 courgetteburgers:


  • 270 gram courgette
  • 3 blaadjes munt
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gram ricotta
  • paneermeel
  • 1/3 tot 1/2 ei
  • beetje bloem
  • peper en zout
  • olijfolie on im te bakken

    Wat je gaat doen :

    Rasp de courgette boven een zeef op een kom fijn, als de hele courgette geraspt is plaats je een schoteltje en iets zwaars op de courgette zodat het vocht er goed uit loopt. Dit laat je ongeveer een half uurtje staan en dan kun je met een lepel nog even het restant van teveel vocht eruit drukken.
    Dan voeg je de ricotta,munt,kaas en het ei toe, eerst 1/3 deel dan kun je later altijd nog extra toevoegen als dit nodig is. Dit kneed je met je handen lekker door elkaar,een beetje zout en wat meer peper toevoegen en goed vermengen, als laatste voeg je paneermeel toe, dit is op gevoel, het is de bedoeling dat je mengsel van alles goed gevormd kan worden tot een burger, als het niet goed plakt nog een beetje ei erbij, is het mengsel te nat, nog een beetje paneermeel erbij. Maak hier de burgers van en bestrooi deze aan beide zijden met een beetje bloem. Verhit dan wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin, in ongeveer een minuut of 8 op een matig hoog vuur, regelmatig even keren en de kleur in de gaten houden. En dan....eet smakelijk!

    Wij hebben het gegeten met een pitabroodje en een sausje van yogurt, mayonaise,knoflook,tomaat en een beetje munt.Maar je kunt hem natuurlijk ook als hamburger eten met wat sla etc. op een broodje,of als een taartje bakken in je muffinblik, variaties genoeg te bedenken! een prima vegetarische burger!



  • Reacties

    1. Hallo Yvonne, ik heb deze burgers vanavond gemaakt en ze waren heerlijk. Vind je het goed als ik ze, uiteraard met duidelijke bronvermelding, op mijn blog zet?
      groet, Martine

      BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Gepaneerde oesterzwammen

    Lekker als tussendoortje of luie zondag lunch maar ook prima vervanger voor het vlees bij de maaltijd.
    Simpel te maken en naar eigen smaak te kruiden.
    Wij hebben het vandaag met zijn 3-en gegeten als soort van late lunch, trek in iets warms en lekkers.

    Wat je nodig hebt:


    300 gram oesterzwammen
    2 eieren
    gekruide paneermeel ( je kunt natuurlijk ook zelf paneermeel kruiden)
    olijfolie om in te bakken
    keukenpapier

    Wat je gaat doen :

    Pak twee bordjes en kluts in het ene bordje de eieren los en strooi in het andere bordje de paneermeel. De harde onderkanten van de oesterzwammen afsnijden en eerst door het ei halen, dan door de paneermeel en even wegleggen op een bord. Om de onderkanten van de oesterzwammen goed met ei te kunnen besmeren kun je een kwastje gebruiken.
    Als je alle zwammen door het ei en het paneermeel hebt gehaald zet je een koekepan op het vuur. Verhit hierin een laagje olijfolie en bak de oesterzwammen op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. ( ongeveer een m…

    Ovenschotel spruitjes met krieltjes, pecannoten en ricotta

    Het idee van dit recept komt uit de Allerhande, het is alleen iets aangepast naar persoonlijke smaken.

    Wat je nodig hebt voor 3 personen :

    400 gram kleine spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)400 gram krieltjes (gehalveerd)100 gram gezouten pecannoten6 eetlepels olijfolie + extra om eten te besprenkelen2 eetlepels tijm1 eetlepel kerriepoeder250 gram ricottagebakken uitjes om bord te bestrooienbakplaat + bakpapier+grote komWat je gaat doen :
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) Neem een grote kom en vermeng hierin de spruitjes en de krieltjes. Hak de pecannoten grof en voeg aan de kom toe. Roer de tijm en kerriepoeder samen met de olijfolie door de spruitjes, krieltjes en noten heen.  Verdeel dit over een bakplaat en "versier" de bakplaat met de ricotta.  Plaats dit in het midden van de oven en bak het in 25 tot 35 minuten gaar.  Verdeel het dan over de borden, sprenkel hier nog wat olijfolie overheen en wat gebakken uitjes en dan ....eet smakelijk!
    Lijkt me ook erg lekk…