Doorgaan naar hoofdcontent

Hartige muffin met courgette en cherrytomaat




Uitgangspunt was een recept voor crema di limoncello te gaan lezen en maken, daarvoor had ik eerder deze week een link gekregen van een Italiaan naar een website vol met recepten en hier ben ik verdwaald.....en heel veel lekkernijen tegengekomen. Daarvan heb ik er vanmorgen eentje geprobeerd en dit was meteen onze lunch. Het recept voor crema di limoncello laat nog even op zich wachten ;)maar intussen hebben we heerlijk gegeten van deze muffins!

Wat je nodig hebt voor 12 muffins :



  • muffinblik voor 12+ 12 vormpjes
  • 1 grote courgette
  • 12 cherrytomaatjes
  • 200 gram bloem
  • 3 eieren
  • 80 gram ricotta
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • olijfolie om courgette in te bakken
  • peper en zout naar smaak

    Wat je gaat doen :

    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en doe de vormpjes in je muffinblik.
    Klop de eieren los met de melk en voeg daarna de zonnebloemolie toe. Als het mengsel mooi egaal is voeg je hier de ricotta en de parmezaanse kaas aan toe,dit ook weer goed mixen en als laatste voeg je de gist toe. dit nog heel even mixen en dan de bloem door een zeef halen en dit door het mengsel heen spatelen. Zet even apart.
    De uiteinden van de courgette afsnijden en dan met een kaasschaaf 12 reepjes snijden die je later als een cirkel in de vormpjes doet. De rest van de courgette snijd je dan in kleine stukjes. Een beetje olijfolie in een koekepan verhitten en hierin de courgette bakken, peper en zout naar smaak toevoegen ( mag best veel peper in...)
    Nadat de courgette een aantal minuten heeft gebakken spatel je deze door het deeg.
    De reepjes die je eerder hebt gesneden doe je in een cirkel in het vormpje van de muffin, afhankelijk van de lengte en de hoogte van je reepje misschien hier en daar nog wat bijsnijden, als ze in een cirkel in het vormpje zitten, langs de buitenkant met een beetje overlapping is het goed. Deze reepjes zie je straks terug aan de onderkant van de muffin. dan het deeg in een spuitzak scheppen en over de vormpjes verdelen,tot een klein stukje over de rand van je courgettereepje, als laatste druk je dan nog zachtjes een cherrytomaatje in het midden en dan zet je ze in het midden van de oven, ik heb ze eerst 20 minuten gebakken op 180 graden en daarna nog 10 minuten op 160 graden.
    Als ze mooi gekleurd zijn haal je ze uit de oven en laat ze nog even een half uurtje afkoelen en dan...eet smakelijk!
    Wij vonden ze lauwwarm tot koud het lekkerst!

    De website waar dit recept vandaan komt vind je hier
  • Reacties

    1. Ziet er heel erg lekker uit en een schitterende foto!

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Dank je wel Caroline, het kostte geloof ik 72 pogingen voordat het er zo op stond :)maar ben ook blij met het resultaat en ze waren lekker!

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Romige pasta met munt & knoflook

    Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi