Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne met paprika en paddestoelen




Lasagne met paprika en paddestoelen
Lasagne met paprika en paddestoelen
Drie kleuren paprika,zwammetjes en kastanjechampignons, de hoofdingrediënten van deze heerlijke lasagne!
In de koelkast lagen nog 2 bakjes paddestoelen voor pasta, die had ik meegenomen bij albert heijn omdat ze erg lekker zijn, een doel had ik er alleen nog niet voor verzonnen maar altijd makkelijk als je na je werk geen zin meer hebt om veel moeite te doen, even bakken en pasta erbij koken en klaar. Gisteren had ik wel veel zin om te koken en bedacht er deze lasagne van, het was heerlijk en we hadden ons bord echt zo leeg en de 2e ook :) Dus of dit nou een hoeveelheid is voor 2 of 4 personen kan ik niet echt vertellen, wel dat wij als het lekker is best grote eters zijn.
Wat je nodig hebt:


  • 400 gram paddestoelen (2x bakje van ah paddestoelen voor pasta)

  • oranje paprika

  • groene paprika

  • rode puntpaprika

  • 40 gram boter

  • 40 gram bloem

  • 500 ml melk

  • nootmuskaat

  • peper en zout

  • 9 lasagnebladen

  • 1 groentebouillonblokje

  • 2 plakken belegen kaas

  • geraspte jonge kaas

  • ovenschaal

    Wat je gaat doen :

    Ik heb als eerste een pan op het vuur gezet om de lasagnebladen even voor te koken, normaal doe ik dat niet maar omdat de zwammetjes zo teer zijn, dacht ik dat een kortere oventijd misschien beter zou zijn, de bladen hoefde niet voorgekookt te worden maar ik heb ze, in porties van 3, 6 minuten laten koken.
    De paprika's in kleine stukjes snijden en de kastanjechampignons in plakjes. Deze in een koekepan met wat olijfolie een minuut of 10 bakken, peper en zout naar smaak toevoegen. De zwammetjes doe je erbij als je de pan van het vuur haalt na die tien minuten.
    Oven voorverwarmen op 180 graden.
    Voor de saus doe je 40 gram boter in een pan op een middelmatig vuur, als deze is gesmolten doe je de bloem erbij en roert dit goed door, het mengsel even laten koken terwijl je het door blijft roeren en dan een scheutje melk erbij, vervolgens blijven roeren tot alles goed vermengd is en dan weer een scheutje melk erbij, dit blijf je herhalen tot alle melk op is en je een mooie gladde saus hebt. Verkruimel hier een bouillonblokje door en voeg nootmuskaat naar smaak toe.Het sausje op een laag vuurtje laten koken, af en toe roeren en langzaam laten indikken, af en toe even proeven en kijken of er nog iets toegevoegd moet worden. Ik heb er heel wat nootmuskaat doorheen geraspt.
    Dan een ovenschaal een beetje invetten en het laagjes bouwen kan beginnen. Eerst wat groente, dan wat saus en dan de lasagnebladen, na de eerste laag heb ik de 2 plakken kaas op de bladen gelegd, dan weer groente, saus en bladen, in totaal heb ik drie lagen gemaakt en eindigde met saus en daaroverheen heb ik nog wat jonge geraspte kaas gedaan, dit alles heb ik 20 minuten in het midden van de oven gebakken, als je het uit de oven haalt, even een paar minuten laten staan en dan.....eet smakelijk!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden.
    De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).



    Voor 3 a 4 potten heb je nodig:

    - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
    - 500 gram geleisuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 appel, geraspt
    - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
    - 2 eetlepels gembersiroop
    - 2 volle theelepels kaneelpoeder
    - scheutje limoensap

    Doe alle ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
    Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
    Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden


    Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties.

    Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is!
    Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan.
    Het is zo ontzettend lekker..... :D

    Wat je nodig hebt :

    1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte)
    30 gram bloem
    een snufje zout
    150 gram gekruid paneermeel
    50 gram parmezaanse kaas
    1 eetlepel italiaanse kruiden
    1 ei + 1 eetlepe…

    Vlierbessen-frambozenjam

    Ja, keukenprinsesjes, nu is het de tijd om ze te plukken! De vlierbessen, die rauw overigens giftig zijn, hangen nu rijp aan de struiken en in veel parken en bossages kun je ze gewoon plukken.

    Deze bessen zijn maar een week of 2 per jaar te plukken. Dus pak een tas en een schaartje, tijd voor urban-farming!

    Het schoonmaken van de besjes vergt wel wat geduld... Je kunt de besjes met een vork eenvoudig van het takje ritsen, maar je kunt alleen de zwarte besjes gebruiken. De (donker)rode en groene besjes en de verdroogde besjes moet je er met de hand uitvissen (net als de slakjes, die zich nog wel eens tussen de besjes willen verstoppen!).
    Het recept voor 4 potten jam:
    - 500 gram zwarte vlierbessen (uitgezocht en gewassen)
    - 150 gram frambozen
    - 1 appel, geraspt
    - 650 gram geleisuiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Doe de ingredienten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken (na 2 minuten is het gif uit de besjes verdwenen en…