Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne met paprika en paddestoelen




Lasagne met paprika en paddestoelen
Lasagne met paprika en paddestoelen
Drie kleuren paprika,zwammetjes en kastanjechampignons, de hoofdingrediënten van deze heerlijke lasagne!
In de koelkast lagen nog 2 bakjes paddestoelen voor pasta, die had ik meegenomen bij albert heijn omdat ze erg lekker zijn, een doel had ik er alleen nog niet voor verzonnen maar altijd makkelijk als je na je werk geen zin meer hebt om veel moeite te doen, even bakken en pasta erbij koken en klaar. Gisteren had ik wel veel zin om te koken en bedacht er deze lasagne van, het was heerlijk en we hadden ons bord echt zo leeg en de 2e ook :) Dus of dit nou een hoeveelheid is voor 2 of 4 personen kan ik niet echt vertellen, wel dat wij als het lekker is best grote eters zijn.
Wat je nodig hebt:


  • 400 gram paddestoelen (2x bakje van ah paddestoelen voor pasta)

  • oranje paprika

  • groene paprika

  • rode puntpaprika

  • 40 gram boter

  • 40 gram bloem

  • 500 ml melk

  • nootmuskaat

  • peper en zout

  • 9 lasagnebladen

  • 1 groentebouillonblokje

  • 2 plakken belegen kaas

  • geraspte jonge kaas

  • ovenschaal

    Wat je gaat doen :

    Ik heb als eerste een pan op het vuur gezet om de lasagnebladen even voor te koken, normaal doe ik dat niet maar omdat de zwammetjes zo teer zijn, dacht ik dat een kortere oventijd misschien beter zou zijn, de bladen hoefde niet voorgekookt te worden maar ik heb ze, in porties van 3, 6 minuten laten koken.
    De paprika's in kleine stukjes snijden en de kastanjechampignons in plakjes. Deze in een koekepan met wat olijfolie een minuut of 10 bakken, peper en zout naar smaak toevoegen. De zwammetjes doe je erbij als je de pan van het vuur haalt na die tien minuten.
    Oven voorverwarmen op 180 graden.
    Voor de saus doe je 40 gram boter in een pan op een middelmatig vuur, als deze is gesmolten doe je de bloem erbij en roert dit goed door, het mengsel even laten koken terwijl je het door blijft roeren en dan een scheutje melk erbij, vervolgens blijven roeren tot alles goed vermengd is en dan weer een scheutje melk erbij, dit blijf je herhalen tot alle melk op is en je een mooie gladde saus hebt. Verkruimel hier een bouillonblokje door en voeg nootmuskaat naar smaak toe.Het sausje op een laag vuurtje laten koken, af en toe roeren en langzaam laten indikken, af en toe even proeven en kijken of er nog iets toegevoegd moet worden. Ik heb er heel wat nootmuskaat doorheen geraspt.
    Dan een ovenschaal een beetje invetten en het laagjes bouwen kan beginnen. Eerst wat groente, dan wat saus en dan de lasagnebladen, na de eerste laag heb ik de 2 plakken kaas op de bladen gelegd, dan weer groente, saus en bladen, in totaal heb ik drie lagen gemaakt en eindigde met saus en daaroverheen heb ik nog wat jonge geraspte kaas gedaan, dit alles heb ik 20 minuten in het midden van de oven gebakken, als je het uit de oven haalt, even een paar minuten laten staan en dan.....eet smakelijk!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Wortel knolselderijpuree

    Dit is echt zo lekker.....het originele recept is voor 4 personen, ik heb het voor zijn 2-en gehalveerd maar dat had echt niet nodig geweest...Het recept komt uit 2 gulzige italianen, het is een eenvoudig recept om te maken en o zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 4 personen :

    600 gram wortelen in blokjes
    600 gram knolselderij in blokjes
    200 gram aardappel in blokjes
    zout en peper
    nootmuskaat
    60 gram boter

    Wat je gaat doen :

    Breng een grote pan water aan de kook met een beetje zout. Doe de groente erin en ook alles in 30 tot minuten gaar. Giet de groenten dan af en doe terug in de pan. Stamp het fijn met een pureestamper en voeg de versgemalen nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Voeg ook de boter toe.
    Doe alles dan in een keukenmachine en maak er een smeuïge puree van. Je weet niet wat je proeft....
    Persoonlijk vind ik dit een supervervanger voor aardappelpuree, zo heerlijk smaakvol!
    Serveer het warm.

    Eet smakelijk!


    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Smoothie van appel & kiwi

    Fruit vind ik echt heerlijk...alleen als het in de schaal ligt, pak ik het toch niet zo snel. Ontbijten vind ik echt verschrikkelijk maar ik realiseer me wel dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Vanmiddag heb ik de keukenmachine maar weer op het aanrecht gezet en vers sap gemaakt van 10 sinaasappels, 2 citroenen en 4 grapefruits, gezond en lekker :) De opbrengst was meer dan een liter.Zonde om niet meteen iets mee te maken, een smoothie van kiwi en appel leek me wel lekker, lijkt me ook wel iets als ontbijt. Toen heb de kookwekker gezet en gekeken hoe lang het duurt voordat deze smoothie verder klaar is.
    Nog geen 10 minuten, zo klaar dus, vanaf morgen ga ik weer ontbijten, het sap is luchtdicht afgesloten dus dat blijft nog wel even goed en of je het nou als ontbijt wilt maken of gezond tussendoortje, hij is heerlijk!

    Dit heb je nodig voor 1 smoothie :


    1 appel
    2 gele kiwi's
    100 ml vruchtesap
    3 eetlepels yoghurt
    blender

    Wat je gaat doen :

    Schil de appel en de kiwi's e…