Doorgaan naar hoofdcontent

Schnitzel van texelse wezenparelkaas



Als hele late lunch hadden wij vandaag een homemade schnitzel van texelse wezenparelkaas, een lekker gekruid kaasje met een romige smaak. Om er een schnitzel van te maken heb ik brood in de oven laten drogen en deze gekruid met ras el hanout en knoflookpeper, met als resultaat een texelse lunch met een vleugje marokko.
Natuurlijk kun je deze schnitzel met allerlei soorten kaas maken en het broodkruim naar smaak kruiden, ik zou persoonlijk alleen geen zout meer toevoegen.


Wat je nodig hebt voor 2 schnitzels :


  • 1 ei
  • 2 witte boterhammen
  • 2 plakken gesneden kaas (+/- halve centimeter dik)
  • ras el hanout
  • knoflookpeper
  • ovenschaal / koekepan / olijfolie


    Wat je gaat doen :

    Doe de broodjes voor een klein uurtje in de oven op ongeveer 150 graden zodat ze droog worden en je ze makkelijk kunt verpulveren tot kruimels, dit kan met de hand maar ook in de keukenmachine. (Je kunt natuurlijk ook kant en klare paneermeel gebruiken)
    Klop een ei los in een bord en voeg hier een beetje ras el hanout aan toe,ik heb het uit het potje geschud, ik denk ongeveer een theelepel.
    Verpulver de boterhammen in een ander bordje en voeg hier ook ras el hanout aan toe, deze keer schat ik een eetlepel, ik heb het op gevoel gedaan, dan nog een beetje knoflookpeper en dit even mengen.
    Haal dan de kaas eerst door het ei, dan door het broodkruim en dan nogmaals door het ei en weer door de broodkruim. Verhit dan wat olijfolie in de koekepan en bak de schnitzels aan beide kanten bruin, leg ze dan in een ovenschaal en zet ze nog even 10 minuten in de oven zodat de kaas nog wat zachter wordt.
    Wij hebben het gegeten met niet meer dan een tomaatje erbij.
    Eet smakelijk!

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken.
    Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker!
    Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer!

    Wat je nodig hebt voor 4 personen :

    3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken
    bloem om te bestuiven
    4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout
    plantaardige olie
    200 gram stevige mozzarella in blokjes
    5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
    enkele blaadjes basilicum

    saus :


    2 eetlepels extra vergine olijfolie
    1 kleine ui, fijngehakt
    500 gram pomodori uit blik
    enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd
    snuf zout

    Wat je gaat doen :

    Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem gl…

    Aardappelsalade met creme fraiche

    Wat je nodig hebt:

    8 grote aardappelen
    1 klein bekertje crème fraîche
    4 eetlepels mayonaise
    3 theelepels grove mosterd
    1 snufje suiker
    2 tenen knoflook
    bieslook en peterselie naar smaak
    1 scheutje citroensap
    peper en zout


    Wat je gaat doen:

    Was de aardappelen en kook ze in de schil
    in een half uurtje gaar (hangt af van de soort, niet aan snot koken :-)
    en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, snij je ze in blokjes ( je kunt ze als je dat wilt natuurlijk schillen voor die tijd)
    Snijd de peterselie en bieslook, pers de teentjes knoflook uit en
    meng deze met de verder ingerediënten in een kom/schaal
    Schep de blokjes voorzichtig door het mengsel en zet het geheel
    nog even afgedekt in de koelkast.

    Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

    Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel!

    Voor 2 personen heb je nodig:

    - 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
    - 200 gram zachte geitenkaas
    - 2 frisse appels (jonagolds bv)
    - scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
    - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
    - 75 gram walnoten
    - honing
    - peper en zout

    Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
    Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
    Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
    Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
    Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!


    *Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.