Blauwe-bessenmuffins |
Het oorspronkelijke recept is voor 24 minicakejes maar ik heb uit dit beslag meer dan 12 andere gebakken, misschien komt het ook doordat ik een hartjesvorm heb gebruikt.
Wat je nodig hebt:
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de vorm in of zet er papieren vormpjes in.
Zeef de bloem met de suiker en het bakpoeder in een grote kom. Klop in een andere kom de boter, eieren en melk door elkaar.
Vermeng dan de natte en droge ingrediƫnten met elkaar, losjes door elkaar roeren, het is de bedoeling dat het beslag licht klonterig wordt. Schep er als laatste de blauwe bessen losjes doorheen en vul elk vormpje voor driekwart.
Dan 15 tot 20 minuten in de oven bakken, of tot de muffins goudgeel zijn en een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.
Laat ze een aantal minuten afkoelen in het blik en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen. Serveer warm of op kamertemperatuur......eet smakelijk!
Ik heb het recept niet helemaal gevolgd, in het recept stond ipv poedersuiker lichtbruine basterdsuiker. En de vormpjes heb ik niet voor 3/4 gevuld maar minder, ze worden anders echt enorm.
Reacties
Een reactie posten