Doorgaan naar hoofdcontent

Foodswap Valentijn deel II : wat ik mocht ontvangen




Foodswap Valentijn
Foodswap Valentijn

Nu is het de beurt aan mijn ontvangen pakket van Paula.

Nadat ik al uren aan het wachten was, ja ik weet het, net een klein kind...., werd mijn wachten beloond met een echte valentijnsdoos, vol met de tekst "ik hou van jou" in verschillende talen. Mijn dag kon op dat moment al niet meer stuk!
Helaas had ik niet meteen heel veel tijd voor mijn pakket, we kregen visite en pas 's avonds heb ik het eerste hartje geproefd.
Nu ruim een dag later heb ik er een lekkere late lunch van gegeten.
Paula heeft,net al ik, voor de 1e keer meegedaan aan de foodswap en wat ik ontzettend leuk vond en waar ik zelf echt nooit aan heb gedacht, is dat ze voor mij een valentijn foodswap handleiding heeft gemaakt. Daarin heeft ze uitgebreid uiteengezet wat ze heeft gemaakt en wat er in zit, dit is voor mij iets om te onthouden.

Wat ik allemaal heb gekregen :





  • 1. Doe iets met chocolade
    Foodswap Valentijn
    Foodswap Valentijn



    Ik heb lovely bonbons gekregen,pure chocolade met bavarois van aardbeien en melkchocolade met hazelnotencreme.
    Ontzettend leuk verpakt met een love embleem en de tekst happy valentine.





  • 2. mix voor een ontbijtproduct
    Foodswap Valentijn


    Foodswap Valentijn




    Bread of Love. Een mix voor cranberrybrood. Omdat ik zoveel heb gekregen is deze nog niet gemaakt. Uiteraard gaat dat nog volgen.





  • 3.Een product voor op het ontbijtproduct.
    Foodswap Valentijn


    Spread of Love. Homemade spijs met een vleugje kaneel voor een warme smaak. Omdat dit bij het ontbijtproduct hoort, heb ik dit ook nog niet gegeten maar het ruikt alvast heerlijk.





  • 4. Een drankje
    Foodswap Valentijn



    Love potion nr. 9
    Een liefdesdrank,(wat eigenlijk surinaamse siroop is)een echte zoete verleiding.
    Dit drankje is heerlijk! De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb het bij mijn lunch gedronken als limonade maar as i blog drink ik het met prosecco,ook heel erg lekker!
    Het leuke is dat ik daarnet het recept heb gekregen van Paula, dus die ga ik zeker nog delen :)
    Zelf heeft Paula als tips gegeven om het ook over pannenkoeken of door cakebeslag of in de yoghurt te doen. Ik ben het daarmee eens, het is een echte aanrader en ik had er nog nooit van gehoord.





  • 5.Hartjes
    Foodswap Valentijn




    Cookielove

    De rode koekjes zijn gemaakt volgens een shortbread cookie recept waar red velvet, cacao en espresso aan toegevoegd is.
    De taartkoekjes zijn gevuld met ricotta en kersen.

    Ze waren om te smullen!





  • 6. Een ontbijtproduct wat je zelf zou willen
    Foodswap Valentijn




    Lovely Bagels

    Paula schreef dat ze hiervoor had gekozen omdat je haar hier wakker voor kunt maken. Ik had ze nog nooit gehad, heb ze nog even verwarmd in de oven en ze waren lekker!





  • 7. Een leuk kadootje



    Dit vond Paula (net als ik )misschien de moeilijkste opdracht. Ze heeft iets gezocht waarvan ze het zelf leuk zou vinden om te krijgen en wat met valentijn en koken te maken had. Ze hoopte dat het klopt en ik kan zeggen : ik vind het leuke kadootjes.Het is een leuk boekje met volgens mij wel lekkere recepten en een kookwekker is altijd handig, leuke detail met het hartje.

    Voor mij heeft Paula een heel leuk en lekker pakket gemaakt. Ik ben echt verwend! Heel bijzonder vind ik het allemaal om mee te doen aan de foodswap. Dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste keer. Paula heeft geen blog om naar te verwijzen wat gezien de lekkere dingen die ze voor mij heeft gemaakt erg jammer is, lekkere ontbijtjes maken kan ze namelijk heel goed! :)

    Wil je ook een keer mee doen aan de foodswap?
    Kijk dan op de site van Esmée : foodswap
    Het is heel erg leuk om te doen en een leuke manier om kennis te maken met wat anderen zoal maken in hun keuken.

  • Reacties

    1. Wat een mooi pakket heb je gekregen, alles ziet er heerlijk uit!

      Groetjes, Iris

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Ja,ontzettend leuk! ben er helemaal blij mee!
        groetjes Yvonne

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden.
    De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).



    Voor 3 a 4 potten heb je nodig:

    - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
    - 500 gram geleisuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 appel, geraspt
    - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
    - 2 eetlepels gembersiroop
    - 2 volle theelepels kaneelpoeder
    - scheutje limoensap

    Doe alle ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
    Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
    Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden


    Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties.

    Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is!
    Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan.
    Het is zo ontzettend lekker..... :D

    Wat je nodig hebt :

    1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte)
    30 gram bloem
    een snufje zout
    150 gram gekruid paneermeel
    50 gram parmezaanse kaas
    1 eetlepel italiaanse kruiden
    1 ei + 1 eetlepe…

    Vlierbessen-frambozenjam

    Ja, keukenprinsesjes, nu is het de tijd om ze te plukken! De vlierbessen, die rauw overigens giftig zijn, hangen nu rijp aan de struiken en in veel parken en bossages kun je ze gewoon plukken.

    Deze bessen zijn maar een week of 2 per jaar te plukken. Dus pak een tas en een schaartje, tijd voor urban-farming!

    Het schoonmaken van de besjes vergt wel wat geduld... Je kunt de besjes met een vork eenvoudig van het takje ritsen, maar je kunt alleen de zwarte besjes gebruiken. De (donker)rode en groene besjes en de verdroogde besjes moet je er met de hand uitvissen (net als de slakjes, die zich nog wel eens tussen de besjes willen verstoppen!).
    Het recept voor 4 potten jam:
    - 500 gram zwarte vlierbessen (uitgezocht en gewassen)
    - 150 gram frambozen
    - 1 appel, geraspt
    - 650 gram geleisuiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Doe de ingredienten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken (na 2 minuten is het gif uit de besjes verdwenen en…