Havermout & fruit ontbijt |
Ik ben in de ban van overnight oatmeal :) Sinds ik havermout frambozen ontbijt heb gegeten blijf ik nadenken over variaties hierin. Het oorspronkelijke recept heb ik gevonden op Focusonfoodies.
Het is lekker en ik vind het zo enorm makkelijk dat je dit 's avonds al kunt maken, ik heb 's morgens meestal tijd te kort, nu hoef je alleen een schaaltje te pakken! En ja dan moet je het natuurlijk nog wel opeten ;) een uitvinding!
Dit ontbijtje is over het algemeen fruit, een beetje melk en havermout.
Voor 1 persoon heb je nodig:
Wat je gaat doen :
Als 1e doe je de melk in de blender, schil/pel dan het fruit en snijd dit in grove stukken en voeg het bij de melk in de blender.
Makkelijker kan het niet, blender aan en alles tot een egale massa blenden.Dan de kaneel toevoegen en nog even blenden. Giet het dan over in een kommetje en meng hier de havermout doorheen. Dek het af met folie en zet het in de koelkast.
De volgende dag haal je het uit de koelkast, nog even doorroeren, als je het te dik vind kun je er altijd nog wat melk bij doen.
Versier het geheel met wat blauwe bessen of ander fruit en dan...eet smakelijk!
Gezond en lekker en ook nog eens makkelijk, daar hou ik wel van! Ik val waarschijnlijk in herhaling, maar het is een erg voedzaam ontbijt, zonder problemen door naar een late lunch :)
Vanavond ga ik er denk ik eentje klaarzetten met verse jus en rozijnen etc. volgt vanzelf als die ook lekker is!
Reacties
Een reactie posten