Valentijnsbonbons |
Vorig weekend, ik denk dat het vorig weekend was, heb ik bonbons gemaakt, en die hebben we meteen allemaal opgegeten, ze waren lekker maar of ze ook goed gelukt waren......ze gaven nog een beetje af...dus gisteren een poging en nu zijn ze goed!
Ik had een leuke silliconenvorm met hartjes gekocht en die heb ik gebruikt,dat ging prima.
Wat je nodig hebt :
Wat je gaat doen :
Smelt de chocolade au bain marie en meng de eetlepel amandelmeel met de eetlepel sheridan's, doe dit mengsel in een spuitzak.
Als de chocolade gesmolten is doe je deze ook in een spuitzak. Begin met een laagje chocolade, dan het amdelmeel/sheridan's erover spuiten en als laatste nog een keer chocolade. Pak dan voorzichtig je vorm vast en sla er mee op het aanrecht, hiermee haal je de lucht uit de chocolade. Je ziet belletjes aan het oppervlak verschijnen. Blijf herhalen tot je geen belletjes meer ziet, maar voorzichtigheid is geboden, je kunt niet zo hard slaan met een silliconenvorm :)
Dan plaats je het geheel in de koelkast om af te koelen, ik heb het een aantal uur in de koelkast laten opstijven, daarna op het aanrecht gezet. We hebben deze keer een dag gewacht om te proeven en toen waren ze goed uitgehard.
Ik heb met deze hoeveelheid 6 bonbons gemaakt, maar het is natuurlijk afhankelijk van de vorm die je gebruikt.
En het leuke is, je kunt eindeloos varieren...ik ben in gedachten alweer bezig met witte chocolade en cacaocreme, maar ook met een ander likeurtje of met frambozen of aardbeiencreme....ik ga deze week nog wat experimenteren en uiteindelijk hoop ik dat mijn swaptoffer van de valentijn #foodswapnl er lekker van gaat genieten!
Reacties
Een reactie posten