Ja, hoor, daar hebben we er weer een in het thema koken met fruit. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Vandaag heb ik voor het eerst in jaren weer eens zuurkoolstamppot gegeten, maar dan wel op mijn manier :) Dus werd het een vruchtenzuurkoolstamppotovenschotel! Mooi woord voor wordfeud, toch?!
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 150-200 ml perensap
- 1 grote rijpe peer
- 1 grote rijpe appel
- 150 gram creme fraiche
- 1 a 2 eetlepels honing
- 200 gram belegen kaas in blokjes
- 3 rijpe bananen
- 150 gram geraspte kaas
- bijvoorbeeld een (vega)rookworstje voor erbij
- ingevette ovenschaal
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en zet ze met een laagje water op. Kook ze in 20 tot25 minuten gaar.
Giet de zuurkool af en breng in een aparte pan met de perensap aan de kook. Laat het 15 minuten pruttelen. Schil en snijd ondertussen de appel en peer en voeg deze aan de zuurkool toe. Stoof nu samen nog 10 minuten door.
Giet de aardappelen af en stamp met de creme fraiche en de honing. Roer dan de zuurkool met appel en peren en de kaasblokjes erdoor en doe de stamppot in een ingevette ovenschaal.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel over de zuurkool. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en zet kort in de oven of onder de gril, totdat de kaas is gesmolten. Serveer lekker met een warm rookworstje (of iets anders hartigs als tegenhanger).
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 150-200 ml perensap
- 1 grote rijpe peer
- 1 grote rijpe appel
- 150 gram creme fraiche
- 1 a 2 eetlepels honing
- 200 gram belegen kaas in blokjes
- 3 rijpe bananen
- 150 gram geraspte kaas
- bijvoorbeeld een (vega)rookworstje voor erbij
- ingevette ovenschaal
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en zet ze met een laagje water op. Kook ze in 20 tot25 minuten gaar.
Giet de zuurkool af en breng in een aparte pan met de perensap aan de kook. Laat het 15 minuten pruttelen. Schil en snijd ondertussen de appel en peer en voeg deze aan de zuurkool toe. Stoof nu samen nog 10 minuten door.
Giet de aardappelen af en stamp met de creme fraiche en de honing. Roer dan de zuurkool met appel en peren en de kaasblokjes erdoor en doe de stamppot in een ingevette ovenschaal.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel over de zuurkool. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en zet kort in de oven of onder de gril, totdat de kaas is gesmolten. Serveer lekker met een warm rookworstje (of iets anders hartigs als tegenhanger).
Reacties
Een reactie posten